Според публикувани неотдавна от Националното данъчно управление данни, през първото

...
Според публикувани неотдавна от Националното данъчно управление данни, през първото
Коментари Харесай

Китай е намалил с над 1.1 трилиона юана данъците и таксите през първото полугодие на годината

Според оповестени наскоро от Националното данъчно ръководство данни, през първото полугодие на годината Китай е понижил с 1.17 трилиона юана налозите и таксите, осведоми Радио " Китай ".

Съкратените налози след промяната на Данък добавена стойност са 436.9 милиарда юана, данъчните облекчения за микропредприятията – 116.4 милиарда юана, а налозите върху приходите на физическите лица – 307.7 милиарда юана. С разширението на обсега на новата данъчна политика, през първото полугодие на годината данъчните доходи на страната са намалели с 13.9% по отношение на същия интервал на предходната година.

По отношение на успеваемостта на политиката, завеждащият Отдел „ Приходи и обмисляне " при Националното данъчно ръководство Цай Дзъли сподели, че преди всичко, намаляването на налозите е намалило разноските на фирмите и повишило облагите им. Второ, промяната на налозите върху приходите на физическите лица усилва приходите на популацията и подтиква растежа на потреблението. Трето, промяната на налозите за разноските за научноизследователска и развойна активност спомага за нововъведенията. Четвърто, частните компании се радват на изгоди от намаляването на налози, което ускорява увереността и жизнеността им. Пето, нараства успеваемостта на действителната стопанска система, което спомага за увеличение на вложенията.

През второто тримесечие налозите на общо 9.4 милиона елементарни данъкоплатци в цялата страна са намалели с 318,5 милиарда юана. Освен това, с цел да укрепи развиването на дребните компании, през тази година Китай вкара серия от преференциални данъчни политики ориентирани към тях, целящи да засилват развиването и жизнеността им. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР