Според проучване, което показва, че новите поръчки са се свили

...
Според проучване, което показва, че новите поръчки са се свили
Коментари Харесай

Производственият спад в еврозоната се задълбочава през октомври

Според изследване, което демонстрира, че новите поръчки са се свили с един от най-силните темпове, откогато се събират данни за първи път през 1997 година, индустриалната интензивност в еврозоната е направила още една крачка обратно през предишния месец в границите на широкообхватен спад, написа Reuters.

Окончателният показател на мениджърите по поръчките (PMI) в индустриалния бранш на еврозоната, направен от S&P Global, спада до 43,1 през октомври по отношение на 43,4 през септември, малко над предварителната оценка от 43,0. Показание под 50 значи стесняване на интензивността.

Индексът, измерващ производството, който се включва в съставния PMI показател, обсъждан като добър индикатор за икономическото здраве, се задържа на равнище 43,1.

" Тенденцията в индустриалния бранш на еврозоната през последните към две години наподобява на неравномерно втурване с шейна ", заявяв Сайръс де ла Рубия, основен икономист в Хамбургската комерсиална банка. " Стагниращият показател на новите поръчки, който остава надълбоко на негативна територия, и сходното държание на показателя на количеството покупки не допускат неотложен поврат. "

През октомври новите поръчки понижават за 18-и следващ месец и с по-бърз ритъм, като показателят се смъква до 39,0 от 39,2. Индексът на количеството на покупките също е един от най-ниските в историята на изследването, което подсказва, че фабриките не считат, че се нуждаят от доста първични материали.

Отслабването на търсенето се дължи на обстоятелството, че през октомври фабриките още веднъж понижават цените си - това е шестият следващ месец, в който те вършат това - което евентуално е добре пристигнало за Европейската централна банка, бореща се да понижи инфлацията до целевото ниво от 2%.

Миналата седмица тя остави лихвените проценти непроменени, с което сложиха завършек на серията от 10 поредни покачвания. Въпреки че инфлацията спада бързо, стопанската система на еврозоната е почнала да се свива, демонстрират публични данни от вторник.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР