Според предварителни данни от Българската народна банка, представени от икономическият

...
Според предварителни данни от Българската народна банка, представени от икономическият
Коментари Харесай

Нови правила на ЕС подпомагат растежа на чуждестранни инвестиции в България

Според предварителни данни от Българската национална банка , показани от икономическият министър Богдан Богданов по време на среща с представители на български, английски и интернационалните компании в страната, директните задгранични вложения (ПЧИ) в България през първите девет месеца на 2023 година са достигнали рекордните 3,1 милиарда евро.

Това представлява нарастване с към 50% или над 1 милиарда евро в съпоставяне със същия интервал през предходната година, като този растеж е най-големият за последните 15 години. 

Въпреки рецесията в Западна Европа, Българската стопанска система продължава да пораства с близо 2% , като се подрежда в топ 5 на Европейски Съюз по стопански растеж през третото тримесечие. Министърът Богданов акцентира, че страната дава обилни благоприятни условия за развиване, трансформирайки се в хъб за нововъведения и производства с висока добавена стойност.

 Министърът заяви за създаването на капиталов портал, който ще улесни евентуалните вложители с информация за готови индустриални терени и пазара на труда. Този портал ще сплоти административните процеси и ще внедри най-хубавите практики от Европейската комисия.
 Екологичен потенциал ни предизвиква да си поправяме уредите, а не да си купуваме нови
Екологичен потенциал ни предизвиква да си поправяме уредите, а не да си купуваме нови

С цел понижаване на въздействието на всеобщото ползване върху околната среда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР