Според преброяване на Франс прес студената вълна е причинила смъртта

...
Според преброяване на Франс прес студената вълна е причинила смъртта
Коментари Харесай

46 са жертвите на ”Снежното оръдие” в Европа

Според броене на Франс прес студената вълна е предизвикала гибелта на 18 индивида в Полша, шестима в Чехия, петима в Литва, четирима във Франция и Словакия, двама в Италия, Румъния, Сърбия и Словения и един в Холандия. В Естония студът е взел общо седем жертви този месец.

Миналата нощ бяха сложени негативни температурни върхове на доста места. В Швейцария бяха измерени -36 градуса по Целзий в Глаталп, необитаемо място на надморска височина от 1850 метра.

Температурите на доста места паднаха до сред -10 и -20 градуса.

Вижте фотоси >>

Студената вълна е наричана "Звярът от изтока " от английските медии, "Сибирската мечка " в Холандия, "Снежното оръдие " в Швеция и "Москва-Париж " във Франция. Очаква се температурите да останат доста ниски до на следващия ден.

Особено наранени са бездомниците. От началото на студената вълна са умряли общо минимум осем индивида без непрекъснато жилище - по трима във Франция и Чехия и двама в Италия.

Френските управляващи разкриха 150 000 места за незабавно настаняване. В Белгия управляващите в няколко града взеха невиждано решение за наложително въдворяване на бездомници в центрове за настаняване.

В Ирландия доста хора се запасяват в магазините, с цел да се запасят с храна с наближаването на бурята Ема. Очаква се тя да аргументи през днешния ден най-обилните снеговалежи в страната от 1982 година
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР