Според повечето анкетирани, разликата в доходите е прекалено голямаБлизо половината

...
Според повечето анкетирани, разликата в доходите е прекалено голямаБлизо половината
Коментари Харесай

Половината европейци смятат глобализацията за нещо добро

Според множеството интервюирани, разликата в приходите е прекомерно огромна

Близо половината европейци имат положително отношение към глобализацията

Справедлив ли е животът в Европейски Съюз съгласно европейските жители? Това е тематиката на ново изследване на Евробарометър, данни от което бяха оповестени през днешния ден от Европейската комисия. Повечето европейски жители са на мнение, че животът като цяло е обективен, само че те имат опасения във връзка с правораздаването, политическите решения и неравенството в приходите.

Наред с доста други въпроси, изследването преглежда и отношението на европейците към глобализацията. Като цяло, близо половината (47%) от европейците са на мнение, че глобализацията е нещо положително, до момента в който 21% застъпват противоположното мнение.

Проучването визира и тематиката за миграцията. Според 39% от респондентите, миграцията към тяхната страна е нещо положително, до момента в който 33% не са съгласни с това, сочат резултатите, огласени от Европейската комисия.

По-голямата част от европейците смятат, че множеството неща, които се случват в живота им, са обективни и че те разполагат с равни благоприятни условия, с цел да напреднат в живота. Те обаче не са уверени, че правораздаването и политическите решения се ползват по еднакъв и идентичен метод в техните страни, т.е. без значение от общественото състояние, благосъстоянието и връзките на хората.

Повечето европейци са също по този начин на мнение, че неравенството в приходите е прекомерно огромно и че държавните управления следва да подхващат ограничения за отстраняването му, до момента в който по-малко от половината имат вяра, че равните благоприятни условия и общественото им състояние са се подобрили с течение на времето.
още по тематиката
Над половината от респондентите (58%) са на мнение, че хората имат равни благоприятни условия, с цел да напреднат в живота. Зад тази цифра обаче се крият основни разлики сред районите, като в Дания съгласни с изказванието са 81%, а в Гърция – едвам 18%.

Респондентите са по-малко оптимистични за справедливостта в характерни области. Едва 39% имат вяра, че справедливостта постоянно надвива над несправедливостта, до момента в който същият % респонденти не са съгласни с това изказване.

Още по-песимистичен е фактът, че едвам 32% са съгласни, че политическите решения се ползват по идентичен метод за всички жители, а 48% не са на това мнение. Като цяло, хората са по-склонни да възприемат нещата като обективни, в случай че са по-добре образовани, по-млади и в по-добро финансово състояние.

Според голяма част от респондентите (84%), разликата в приходите е прекомерно огромна — от 96% в Португалия и 92% в Германия до 59% в Нидерландия. Във всички страни като се изключи Дания над 60% са съгласни, че държавните управления следва да подхващат ограничения, с цел да понижат тази разлика.

Според надлежно 98% и 93% от респондентите положителното здраве и качественото обучение са основни или значими за постигането на прогрес в живота. Усилената работа и познаването на подобаващите хора също се смятат за основни или значими от над 90% от респондентите. За по-маловажни се смятат произхождането от богато семейство, съществуването на политически връзки, съответният етнически генезис или полът при раждане.

По-малко от половината от респондентите (46%) смятат, че опциите за прогрес в живота са по-равни спрямо тези отпреди 30 години, като над 70% от респондентите в Малта, Финландия и Ирландия са съгласни с това изказване, а в Хърватия, Франция и Гърция техният брой е под 25%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР