Според последното изследване на индекса на човешкия капитал на Световната

...
Според последното изследване на индекса на човешкия капитал на Световната
Коментари Харесай

Децата в България развиват едва 61% от потенциала си, дори в най-добрата здравна и образователна среда

Според последното проучване на показателя на човешкия капитал на Световната банка едно дете, родено в България, може да доближи едвам 61% от своя капацитет, в случай че получи най-хубавите здравни грижи и приключи цялостния цикъл на най-хубавото обучение.Националната акция „ Четем - разпростирам светове “ има за цел да насърчи четенето на книги измежду децата до 13-годишна възраст в отговор на увеличаващата се функционална неначетеност измежду младежите у нас.
На 1 ноември в Гьоте-институт се организира полемика на тематика „ Как се отглеждат бъдещи будители “, част от акцията „ Четем - разпростирам светове “, проведена от верига книжарници Orange и фондация „ Детски книги “.

По време на събитието експерти в региона на детските издания дадоха отговор на значими въпроси, свързани с изгодите от четенето в ранна детска възраст. Вал Стоева - създател на фондация „ Детски книги “, създателят Цвета Брестничка, редакторът Албена Раленкова и илюстраторът Дамян Дамянов споделиха по какъв начин четенето оказва помощ на децата да развият капацитета си, а също по този начин разкриха процеса зад основаването на качествени детски книги.

 Вал Стоева

Вал Стоева
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР