Според последния тримесечен доклад за пазара на недвижими имоти на

...
Според последния тримесечен доклад за пазара на недвижими имоти на
Коментари Харесай

Ръст от 73% при покупката на жилища от чужденци

Според последния тримесечен отчет за пазара на недвижими парцели на Испанската асоциация на поземлените регистратори, през първото тримесечие на 2022 година задграничните купувачи са сключили 21 638 покупко-продажби за покупката на жилища в Испания. Това е със 73% повече по отношение на същия интервал на предходната година.

В резултат пазарният дял на задграничните купувачи на испанския пазар на парцели набъбна до 13.2% през първото тримесечие на настоящата година по отношение на 12.6% в края на 2021 година Това е най-високото равнище от четвъртото тримесечие на 2017 година

На годишна база търсенето на испански жилища се е нараснало най-много от страна на холандци (+190%), поляци (+175%) и норвежци (+173%). Украинците са купили 245 обекта през първото тримесечие, което е с 63% повече по отношение на предходната година. Руснаците са придобили 446 къщи и жилища. Тук годишният растеж е 55%.

Класацията на чужденците, които са придобили най-вече парцели, се оглавява от британци, германци и французи. В ТОП 5 влизат още Мароко и Швеция. На идващите пет позиции са Белгия, Холандия, Румъния, Италия и Полша. Руснаците остават на 11-та позиция. След тях са китайците, ирландците и норвежците. На 15-то място са украинците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР