Според последните данни от мониторинга, провеждан от Министерството на околната

...
Според последните данни от мониторинга, провеждан от Министерството на околната
Коментари Харесай

МОСВ: Българската акватория на Черно море продължава да е чиста

Според последните данни от мониторинга, провеждан от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), не са видяни замърсявания в българската акватория на Черно море след разрушаването на стената на.

Изпратените данни от Института за галактически проучвания и технологии към Българска академия на науките до Басейнова дирекция " Черноморски регион " в покрайнините на Одеса в Украйна също не откриват сходно замърсяване.

На 20 юни, Басейновата дирекция " Черноморски регион " и Регионалната лаборатория - Варна направиха седмичния мониторинг за качеството на крайбрежните морски води от три брегови пункта - Дуранкулак, Шабла и Калиакра. Допълнителни индикатори са включени в мониторинга, с цел да се следи евентуалното влияние на водите по течението на река Днепър върху Черно море.

В мониторинга се наблюдава евентуалният риск от замърсяване на морската околна среда в резултат на военни дейности. Следи се за съществуване на нефтопродукти, метали, радионуклидите цезий-137 и тритий, а в отговор на новата обстановка са включени и спомагателни индикатори като пестициди и други. До момента не са открити нито едно превишение от изследваните индикатори.
 Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море
Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море

Засиленият мониторинг на крайбрежните морски води продължава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР