Според писателя и главен редактор на ИК „Сиела“ Захари Карабашлиев ...

Според писателя и главен редактор на ИК „Сиела“ Захари Карабашлиев

Захари Карабашлиев: Важно е да се разбере кой изнудва със скандални снимки Бойко Борисов 


Според писателя и основен редактор на ИК „Сиела“ Захари Карабашлиев е извънредно неотложно да се разбере кой е изнудвал някогашния министър председател Бойко Борисов. Ето какво написа Карабашлиев в обществените мрежи:

„Интересът към новата политическа обстановка е разбираем и това е отлично. Но, може би най-важната тематика у нас от година и половина насам е:
Кой е имал многократен и безграничен достъп до латентен настоящ министър-председател на държава-членка на Европейски Съюз? Кой изнудва със скандални фотоси Бойко Борисов и какво в действителност е ИСКАЛ. Защо Борисов е изнудван — газопровод, хазарт, нефт, обществеи поръчки, самолети, автомагистрали, полови (или други) услуги…? Кой го е изнудвал — непознато разузнаване, измамен олигарх, раздразнителен ортак…? Не мога да си показва европейски водач, замесен в по-долнопробен шантаж и оставен без вниманието на проверяващите институции. Не знам за цивилизована страна, в която такива фотоси да не предизикат невероятен публичен трус и последици.
Напомням — тук не приказвам за шантаж на жителя Бойко Борисов, а за институцията “премиер“. Който е по едно и също време обект/жертва на закононарушение и обвинен в закононарушение. Оставям настрани наличието на фотосите, шкафчето, пистолета… Оставям и понятието “морал“, тъй като е неприложимо към личността на Борисов. Самият Борисов не отхвърля достоверността на фотосите, в противен случай, даже ги разяснява и пред непознати медии с изказванието, че някой го бил снимал до момента в който спи (сякаш не е видно на самите снимки), а след това му “аранжирал“ шкафчето с пари. Мисля, че това е най-важната тематика, тъй като тя води към това, че…
…вече втора година няма институция, която да проверява това скандално обществено изнудване на български министър-председател. Самото то съставлява и противников удар против един европейски водач. С други думи — от извънреден публичен интерес е да се стигне до истината КОЙ е изнудвал Бойко Методиев Борисов. Защото наподобява, че някой го е държал (и не престава да държи) прекомерно изкъсо.
Една най-елементарна информация с Националната работа за защита ще покаже КОЙ е влизал в тази спалня във въпросните дати от фотосите (те са датирани), а всеки, осведомен с работата на НСО може да удостовери, че цялата информация е налична. Но някой би трябвало да има волята да изиска тази информация и да види обстоятелствата. И този някой е основния прокурор Иван Гешев. Същият, който “погреба“ делото към приключването на 4 милиарда от КТБ. И до момента в който съм на тематиката “банка“ — цветущ Никулден на всички!“

Източник: barometar.net


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg