Според оценки на руската делегация преговорите с Украйна вървят трудно,

...
Според оценки на руската делегация преговорите с Украйна вървят трудно,
Коментари Харесай

Лавров: Преговорите с Украйна вървят трудно, но има надежда за постигане на компромис

Според оценки на съветската делегация договарянията с Украйна вървят мъчно, само че „има известна вяра за реализиране на компромис“, съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров, представен от ТАСС.

Същата оценка дават и някои украински договарящи, в това число чиновници в офиса на президента Володимир Зеленски, добави той в изявление за съветската телевизия РБК.

Коментирайки изявления на украинската страна за хода на диалозите, Лавров прикани да се даде опция на договарящите да работят в по-спокойна конюнктура, без „нагнетяване на следващата истерия“. Русия е подготвена за сходни контакти и в бъдеще, само че би трябвало да се знае „каква е добавената стойност“ от тях, уточни той.

На срещата си с първия посланик на Москва в Анталия на 10 март украинският външен министър Дмитро Кулеба не е показал съгласно съветския му сътрудник „никакви нови идеи“.

Сергей Лавров напомни неотдавнашните апели на Зеленски, както се изрази той, „НАТО да затвори небето (над Украйна), да стартира да води война за Украйна, да вербува наемници и да ги насочва към фронта“. „Всичко това бе изложено много нападателно, само че реакцията на Северноатлантическия алианс, в който въпреки всичко има още здравомислещи хора, очевидно е охладила този плам“, разяснява съветският външен министър.

„Ясно е, че Украйна не е член на НАТО. Разбираме това. С години слушахме за отворени порти, само че към този момент чуваме, че няма да влезем там. Това е истината и тя би трябвало да се признае“, сподели през вчерашния ден Зеленски във видеообръщение към водачите на страните от Обединените експедиционни сили – европейско съдружие отпред с Лондон, организиращо общи военни учения. /БТА/
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР