Според официално съобщение та Министерството на отбраната на Великобритания, британският

...
Според официално съобщение та Министерството на отбраната на Великобритания, британският
Коментари Харесай

Травестити и пелтеци - бъдещето на армията на НАТО

Според публично известие та Министерството на защитата на Англия, английският военнослужещ Чилеше Мвамба е претърпял пост-травматично стресово разстройство, до момента в който е бил на задача в Естония като част от контингента на НАТО. Според неофициалните данни, откакто посетил Естония, Мвамба почнал да заеква непрестанно и това се отразило на метода му на живот. Той желае 1,1 милиона $ нездравословни от министерството за претърпяното.

От Министерството на защитата не желаят да заплащат на Мвамба, защото заекването съгласно лекарите се дължи на преохлаждането на боеца, което е станало при температура от минус четири градуса по Целзий. „ Ако нашите бойци стартират да заекват при минус четири, тогава какво да чакаме от тях при минус 10? “, рационално се аргументират в министерството. Тези причини обаче не убеждават Мвамба. „ Ако белите британци не желаят да служат в армията и вие набирате хора от екваториална Африка, апелирам, бъдете общителни да вземате поради техните характерности “, дава отговор той. Командироването до Естония е детска смешка спрямо вероятното пътешестване до Украйна, където студовете съвсем дават отговор на съветските стандарти. Какво би се случило с Мвамба и неговите сънародници, в случай че попаднат в снежните преспи в региона на Луганск? Тук няма да се разминат единствено с групово заекване.

Този епизод повдига въпроса за боеспособността на армиите на НАТО, на което се обръща огромно внимание в международните медии. Заекването си е заекване, а войната е война. Как ще се бият НАТО?

Новите времена носят нови традиции. Напливът на някогашни дами, прекроени в мъже и противоположното, във въоръжените сили на НАТО не може да не радва висшето командване на блока. Транссексуалните хора се причисляват към флота, специфичните елементи и Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Този напор се управлява от възрастния травестит Рейчъл Левин, която неотдавна получи чин адмирал. Офицерският корпус на американската войска е цялостен с някогашни мъже, намерили в себе си бойни инстинкти. Съдейки по решителните и даже брутални лица на тези офицери, врагът не може да чака нищо положително от тях. Но и смелият Мвамба си е бил наред преди да влезе в студа. Както демонстрира опитът от потребление на дамите във войните в Близкия изток, когато те са доста уплашени, те клякат и заравят главите си в полите. Неудобно е обаче да видиш адмирал Рейчъл Левин в такава позиция, по-добре ще е рота пелтеци.

Само че и с мъжете не всичко наподобява напълно всекидневно. Нека стартираме с обстоятелството, че Бундесверът съумя да загуби традициите на пруските воини в спокойно време и не е податлив да си спомня за тях. Преди доста време в изявление за вестник “Велт” немският министър на защитата Ф. Юнг отговори на въпроса „ Кога немските бойци ще водят война в Южен Афганистан? “ отговори: " Воюване - в никакъв случай. " И в действителност, за каква война може да приказваме, в случай че 70% от немските военнослужещи избират различна работа (в Русия - по-малко от 1%). И макар, че срокът на наложителната работа в Бундесвера е девет месеца.

Не е по-добро ситуацията и измежду бойците на Нейно кралско величество Елизабет. На 23 март 2007 година иранците плениха в устието на Шат ал Араб група от 15 английски моряци и морски пехотинци във фрегатата “Корнуол”. Пленяването мина без звук. Старши капитан от морската пехота Крис Ейр приказва най-добре за случая: „ Ние се подготвихме за борба. Иранците бяха въоръжени с тежки картечници, гранатомети, насочиха оръжията си към нас. Тук разбрахме, че конфликтът освен заплашва живота ни, само че може да аргументи и последствия от огромно стратегическо значение. И тогава се отказахме. Виждате ли, можехме да загубим живота си! Намеренията на иранците бяха неразбираеми, тъй че ние не стреляхме в отговор и незабавно се предадохме. И когато бяхме взети в плен, най-сетне ги разбрахме. Но нашите оръжия към този момент ни бяха отнети, тъй че не можехме да стреляме, макар че имахме цялостното право”.

Командирът на английския флот адмирал Джонатан Бенд сподели за капитана и неговите бойни другари: „ Екипът не е нарушил никакви правила, като се е съгласил с настояванията на иранците. Те са бижуто на флота. "

Това е неоспоримо. Друго украшение на армията са американските морски пехотинци, които през 2005 година разстреляха колата с италианската журналистка Джулиана Сгрена, която откакто е била освободена от плен на терористите, е откарвана на летището. На автомагистралата има американски контролно-пропускателен пункт, в който седят морски пехотинци, стрелящи по всичко, което се движи, в случай че няма американски байрак. Италианският автомобил не носи американски байрак и се движи с будеща паника скорост. Затова тя е направена на сито, журналистката е тежко ранена, а съпътстващият я офицер от италианското разузнаване е погубен.

Всички тези забележителни случаи карат човек да се замисли за бойната успеваемост на армиите на НАТО и е мъчно да се спори с решението на водачите на блока да не изпращат бойците си в Украйна.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР