Според официалната статистика в Германия живеят около 300 000 българи,

...
Според официалната статистика в Германия живеят около 300 000 българи,
Коментари Харесай

История за вярата и спасението в документален филм на Ани Салич

Според формалната статистика в Германия живеят към 300 000 българи, само че неофициалните данни сочат, че те надвишават половин милион. Не за всички от тях вярата за по-добър живот се е осъществила. От десетилетия спасението за изпадналите в неволя има съответно име и адрес – отец Юлиян от Българската православна черква в Берлин. В основания по волята на Църквата и с решението на Западно - и Средноевропейски митрополит Антоний подслон към храма, заслон са намирали хиляди небогати и гладни българи.

В „ Темата на NOVA “ в неделя (14 октомври), Ани Салич ще ни срещне с хора с многолики ориси, измежду които майки на онкоболни деца, трайно безработни, даже и такива с душевен проблеми. За изгубилите религия отец Юлиян е доктор, подстрекател и избавител. Всяка година най-малко 1000 българи застават пред прага на духовника, с цел да ги нахрани и да излекува душите им. Той е основател и на българската църковна община в Хамбург, служи в Цюрих и Кьолн.

До момента страната е дала 150 хиляди евро за ремонт на приюта в Берлин, само че не оказва помощ с пари за медикаменти и храна. Поради липса на средства и насъбрани задължения, заплахата да бъде затворен става все по-реална. Затова Ани Салич потърси отговори за ориста му и от държавните институции.

Авторът на документалния роман е едно от емблематичните лица на NOVA. Името на Ани Салич е обвързвано с голям брой благотворителни дела, обществени планове и документални филми за проблемите на децата в риск. От 2007 година е дипломат на благосклонност на УНИЦЕФ и лице на самодейността на NOVA – „ Промяната “. За социалноотговорната си ангажираност тя е притежател на доста оценки и самопризнания, в това число почетен знак от Президентството на Република България за принос в отбрана на децата на България.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР