Според официалната история, единствената цел на Ордена на Сион е

...
Според официалната история, единствената цел на Ордена на Сион е
Коментари Харесай

Орденът на Сион – Пазителите на Граала

Според формалната история, единствената цел на Ордена на Сион е възвръщането на законните права на потомците на Иисус Христос, написа Телеграф.

Идването на Месията, съгласно Ордена на Сион

В 1 година от н.е., в фамилията на потомци на цар Давид се ражда Иисус. Детството му е обхванато в загадка, само че е известно, че когато навършва пълноправие се дами за Мария, порядъчна и знатна госпожица.

Често споменаваното в библията преобразяване на водата във вино е станало на личната му женитба. Политическите и обществените условия в Юдея по този начин са се стекли, че доста хора почнали да чакат идването на Помазания. На тридесет годишна възраст, на политическата сцена излиза и самият Иисус. Разбира се подобен поврат не е по усета на ръководещите и се стига до решението да се избавят от новия кандидат.

Съвсем небиблейски сюжет

Йосиф Ариматейски съумява да се контракти с Пилат за инсценирането на изтезанието на Иисус, вместо него, на кръста е прикрепен Симон, а самия Иисус, все едно нищо не се е случило, остава в Юдея. След това Мария Магдалина, дружно с децата си, Йосиф и Лазар се насочат към Европа: Мария и Лазар в Марсилия, където основават първото епископство, а Йосиф Ариматейски в Англия, където основава църквата Гластънбъри.
По нататъшния живот н царското семейство се стича умерено, Мария доживява до дълбока напреднала възраст и умира в Прованс, а Иисус умира при защитата на обсадената от римляните цитадела Масада.

По нататъшната история е не по-малко провокативна. На първият Никейски събор, император Константин узаконява християнството, само че заповядва епископите да препишат и добавят новата вяра по този начин, че ползите на императора да са преди всичко. Именно в този миг е изработен обзор на писанията, които опонират на божествения генезис на Иисус. Били отсеяни текстовете, в които се твърди, че Бог Израилев напълно не е този, за който се показва. Бил е основан признакът на вярата, който укрепва позицията на църквата и отричането от него се приравнява към еретизъм.

По това време стартира и династията на „ Потомците на Давид и Соломон ”- Меровинги.

Създаване на Ордена на Сион

За основател на ордена се счита Годфроа Булонски- потомък на Христос и Магдалина.

В първият кръстоносен поход е превзет Йерусалим, който до този миг се е намирал под мюсюлманска власт. На мястото на антична византийска базилика, на хълма Сион, построяват църквата Божията Майка, само че в действителност е отдадена на Мария Магдалина.

Смята се, че под руините на този храм се намират значими доказателства за родството сред Меровингите и Иисус. Двадесет години по-късно е учреден още един медал – Орденът на Храма, чиято задача е да открие тези доказателства. В течение на девет години рицарите правили разкопки и доказателството било намерено. След втория кръстоносен поход, ордените на Тамплиерите и на Сион се сливат в един и стартират построяването на вместилище, където да скрият доказателството.

През този интервал Орденът на Тамплиерите се снабдяват с такава власт, че можели да управляват даже светската власт, даже кралете нямали право да се намесват техните каузи.

Финансовото положение на ордена е такова, че той раздава заеми на разорените краски фамилии в подмяна отбрана на техните ползи.Така се стига до основаването на банковата система. Как и за какво са се сдобили с такава власт? Съществува съмнение, че тамплиерите са изнудвали Римската черква с открити документи.

Две години след гибелта на йерусалимския крал Бодуен IV, Йерусалим още веднъж е завзет от мюсюлманите, тамплиерите не устоят на натиска и напущат града.След това пътищата на двата ордена се разделят. Орденът на Сион приема ново име – Sionus Prioratus, което значи Сионско общество. Магистър е Жан де Жизор, който се считал за Меровинг.

За църквата това разделяне е било още по-голяма опасност, изключително след излизането на романа „ Парсифал ”. Разбирайки, че във всеки един миг може да бъде разобличена, църквата подхваща гонения против катарите, които съгласно папството крият доказателството за човешкия, а не възвишен генезис на Христос.

В продължение на тридесет и шест години катарите са избивани по всички вероятни способи. Скоро след рухването на последният катарски бастион, плъзва слух, че няколко индивида са се избавили и през скришен тунел на замъка Монсегюр са изнесли всички документи. Това провокира паники в Папството и при започване на идващото столетие обръща взор към тамплиерите.

Някои считат, че църквата е поискала да постави ръка на благосъстоянието на тамплиерите, само че същинската цел е била да се снабди непременно със светинята на тамплиерите, а всичко останало е второстепенно. Следва гонене и изгаряне на тамплиери, финален на кладата се качва Великият Магистър Жак дьо Моле, само че и той не издава местонахождението на доказателството (Светият Граал).

След унищожаването на Ордена на Тамплиерите, Ордена на Сион минава в конспиративност и още веднъж трансформира името си – Орденът на същинския кръст и роза. В следствие част от рицарите се отделят и основават личен медал с мистично направление, който през днешния ден е прочут като Розенкройцери.

Съвременният Орден на Сион не един път е твърдял, че негови Велики Магистри са били такива велики персони, като: Леонардо да Винчи, Робърт Бойл, Исаак Нютон, Виктор Юго,Жан Кокто и доста други.

Как по този начин, постът Велик Магистър е заеман от хора,
които не са потомци на Меровингите?

През четиринадесети век Ордена взема решение да издига в магистър хора, които носят просвещение с концепциите си. Това решение не е изненадващо, защото църквата постоянно е считала такива хора за врагове.Първи навигатор (по традиция по този начин са наричали Великия Магистър) става Никола Фламел, прочут алхимик.

Следва Рене Анжуйски, който първи отваря социална библиотека в Сан Марко. След неговата гибел, поста заема италианският художник Ботичели, а след него Леонардо да Винчи. С името на Леонардо са свързани не малко мистични загадки. Например някои считат, че свещенната за християните Торинска плащеница е основана точно от него, макар, че и до момента не могат да обяснят, по какъв начин е направил това.

По нататъшната история на Ордена на Сион е наситена с политически интриги. В средата на XVII век, Орденът основава придвижване измежду аристокрацията, чиято цел била да смъкват от престола ръководещата династия, даже съумели да провокират революция, само че напъните им не са се увенчали с триумф. Управляващите крале се борили яростно и затваряли всеки, който имал връзки със фамилията на „ същинските крале ”, а точно Плантар де Сейнт- Клер, което съгласно легендата произлиза от съюза на двама потомци на Меровингите.

За да пресече понататъшните клюки за богопомазаната династия, крал Луи IV заповядва на Молиер да напише комедия, осмиваща Обществото на Светата Евхаристия (едно от многото, основани от Ордена на Сион, за битка с ръководещата династия). Тази комедия влиза в историята под името „ Тартюф ”.

В началото на XVIII век е учредена първата масонска ложа, която както евхаристите се бори за свалянето на монарха. Основател е бъдещият Велик Магистър на ордена – Чарлз Радклиф.Орденът още веднъж набира мощ, ве без поддръжката на масоните, само че с идването на Наполеон Бонапарт още веднъж е заставен да отстъпи позиции., още повече, че документите, доказващи връзката на Меровингите и Христос, ненадейно изчезват. Краят на деветнадесети век е ознаменуван с откриването им от свещеника Беранже, който е назначен за техен страж.

Свещеният Граал

Известно е, че нацистката върхушка също се е интересувала от архивите на Ордена, някои считат, че Хитлер даже е съумял да открие Свещеният Граал, само че това (както и доста друго в тази статия) не е потвърдено. През 1940 година доста от архивите на Ордена били изгубени вечно, само че 10 години по-късно, един елементарен селяндур от Жизор открива под земята параклис, в който лежали деветнадесет каменни саркофага и тридесет железни сандъка.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР