Според очевидци основната версия за свлачището край Албена е влажна

...
Според очевидци основната версия за свлачището край Албена е влажна
Коментари Харесай

Стана ясно каква е основната версия за свлачището край Албена

Според очевидци главната версия за свлачището край „ Албена ” е влажна почва заради построени шахти. Припомняме, че при случая бяха затрупани притежателят на ресторанта и неговата брачна половинка. Двамата са в болница със съществени контузии. Срутването стана малко след 10.00 ч. във вторник сутринта. В заведението тогава не е имало клиенти. В региона има голям брой указателни табели, които не разрешават достъпа на коли.

„ Когато стартира сриването, изпаднах в потрес и започнах да крещя „ Бягайте ”. Две огромни дървета пропукаха, обърнаха се корените и цялата земна маса потегли надолу към плажната алея ”, описа в ефира на „ Здравей, България ”  Илиян Иванов, притежател на къща за посетители.

„ Точно, където е свлачището има построени три шахти от „ Геозащита ”-Варна. Те са за събиране на подпочвени води и би трябвало да бъдат отводнени с тръбопроводи, които да водят подпочвената вода в морето. Такива обаче няма. Това значи, че водата се излизва на терена и е провокирала свлачището ”, счита Владко Владев, притежател на прилежащ парцел.

„ Свлачището е със затихващи функционалности. Това демонстрират последните данни на „ Геозащита ”.  Тук има доста извори, които не са каптирани. Заведенията са тук от преди 20 години ”, изясни Димитрин Димитров, зам.-кмет на Балчик.

„ Само бързата реакция на сътрудниците е предотвратила по-голяма покруса ”, съобщи Дарин Димитров, шеф на пожарната в Добрич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР