Според очакванията Байерн (Мюнхен) за десети пореден сезон спечели първенството

...
Според очакванията Байерн (Мюнхен) за десети пореден сезон спечели първенството
Коментари Харесай

Десета поредна титла! Байерн e първият отбор с такова постижение в топ 5 първенствата в Европа

Според упованията Байерн (Мюнхен) за десети следващ сезон завоюва шампионата в Бундеслигата. Баварците победиха за рекорден 32-ри път в Германия. При това те победиха три кръга преди края на шампионата след пряк триумф с 3:1 над втория в класирането Борусия (Дортмунд), с което станаха недостижими на върха с задатък от 12 т. Серж Гнабри (15) и Роберт Левандовски (34) вкараха с първите два удара на баварците към вратата на гостите, само че в 52-рата Емре Джан върна напрежението с тъкмо изпълнена дузпа. Чак в 83-ата Джамал Мусиала подсигури триумфа и празненствата стартираха.
Десет следващи триумфа в шампионата е връх за клуб от топ 5 шампионатите, като до момента Байерн и Ювентус бяха отпред в тази ранглиста с по девет, а по принцип с най-вече следващи трофеи е Сконто (Рига) от Латвия - 14, пред Лудогорец - 11.
За последно в Бундеслигата имаше различен първенец през 2012 година, когато първи финишира Дортмунд на Юрген Клоп с Левандовски в състава. Успехът за Байерн не пристигна елементарно, тъй като играчите на Борусия пропуснаха няколко положителни благоприятни условия, а един път реферът подмина дискусионна обстановка за дузпа в тяхна изгода при резултат 1:2. Роберт Левандовски също пропусна една 100-процентова обстановка.
Тимът на Марко Розе даже пропусна да изравни, откакто в 54-ата Ройс се оказа самичък против Нойер под ъгъл, а при шута капитанът на Байерн докосна топката с крайник и по този начин съвсем я спря, след което футболист в алено почисти. Минута по-късно Люка Ернандес парира нов опция пред Ройс. Съдията подмина противоречива обстановка за втора дузпа за Борусия в 59-ата минута, когато Бенжамен Павар влезе в единоборство с Белингам, а от ВАР се съгласиха с решението на арбитъра.
" Алианц Арена " си отдъхна и запя песните на триумфа в 83-ата, когато резервата Джамал Мусиала вкара за 3:1.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР