Според ново проучване почти половината от големите компании в Швейцария

...
Според ново проучване почти половината от големите компании в Швейцария
Коментари Харесай

Половината от големите швейцарски фирми са били подложени на кибератаки

Според ново изследване съвсем половината от огромните компании в Швейцария към този момент са станали жертва на хакерски атаки, постоянно с тежки последствия.


Според последния отчет на SwissVR Monitor цели 45% от компаниите в Швейцария, които наброяват 250 или повече чиновници, към този момент са били наранени от най-малко една хакерска атака.

Проучването, извършено от консултантската компания Deloitte и Университета за приложни науки и изкуства в Люцерн сред средата на май и началото на юли, демонстрира взаимозависимост сред размера на компанията и риска от хакерски атаки.

Въз основа на изследване измежду 400 членове на управителни препоръки както на по-големи, котирани на борсата компании, по този начин и на дребни и междинни предприятия (МСП), изследването откри, че единствено 18% от компаниите с по-малко от 50 чиновници са се сблъсквали със сериозна офанзива.

" Връзката сред размера на компанията и честотата на офанзивите е явна - огромните компании са по-силно изложени на световни опасности и имат по-голяма евентуална целева зона за офанзиви от страна на киберпрестъпниците ", споделят създателите на отчета.

Освен това те изричат съмнение, че по-малките компании може да са по-малко прецизни във връзка с докладването на всички произшествия на своите управителни препоръки.

Флориан Шутц, който дава отговор за използването на националната тактика за киберзащита на Швейцария, съобщи, че " всички компании са изложени на риск, без значение от размера и бранша ".

Цитиран в отчета от понеделник, той посочи, че " доста МСП не разполагат с финансови и човешки запаси, с цел да подхващат ефикасни ограничения за киберсигурност, заради което техният експертен опит и инфраструктура са лимитирани или даже не съществуват ".

Като цяло изследването сподели, че сдруженията не са задоволително добре готови да посрещнат киберзаплахите.

Едва 57% от интервюираните членове на управителните препоръки са декларирали, че техните препоръки са дефинирали ясна киберстратегия, а единствено към една трета са получавали постоянни отчети от управлението за главните киберрискове.

Това е тревожно, защото хакерските атаки могат да имат съществени последствия за активността на дадена компания, като цели 42% от въпросните компании са претърпели спиране на активността, демонстрира изследването.

Често срещани са също по този начин приключването на данни и неправилното действие на артикули или услуги, от време на време с последствия отвън самата компания.

11 на 100 от интервюираните настояват, че клиентите им са били обект на следващи офанзиви.

И макар че финансовите загуби се случват рядко, създателите на отчета предизвестяват, че " финансовите последствия не трябва да бъдат подценявани ".

" В допълнение към загубата на доходи заради спирането на активността могат да бъдат направени и високи следващи разноски - да вземем за пример за възобновяване на данните ", показват те. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР