Според ново проучване на Евробарометър, за първи път мнозинството от

...
Според ново проучване на Евробарометър, за първи път мнозинството от
Коментари Харесай

Основни тревоги за гражданите на ЕС - миграцията и тероризмът

Според ново изследване на Евробарометър, за първи път болшинството от европейците считат, че гласът им е от голяма важност в Европейски Съюз . Увеличава се и броят на хората, които са оптимисти във връзка с Общността. Миграцията и тероризмът обаче остават съществени паники за жителите на Съюза.
43% от европейците имат позитивна визия за Европейски Съюз . Европейският съюз има позитивен облик и се възприема с доверие от повече от половината българи, сочат резултатите от есенното издание на изследването „ Стандартен Евробарометър “, извършено сред 8 и 22 ноември.
Като цяло, за Европа доверието в Съюза е непроменено — приблизително 42% (+1), и остава на най-високото си ниво от есента на 2010 година насам. Във всички 28 страни членки болшинството от далите отговор се усещат жители на Европейски Съюз. Голямо болшинство от далите отговор поддържат „ свободното придвижване на жителите на Европейски Съюз “ (83 %, +1 процентен пункт спрямо пролетта на 2018 г.)
Миграцията и тероризмът остават съществени паники на европейците. Голямо болшинство от далите отговор поддържат „ свободното придвижване на жителите на Европейски Съюз “ - 83%, +1 процентен пункт спрямо пролетта на 2018 година, като във всяка страна членка на Европейски Съюз, повече от две трети от далите отговор споделят това мнение.
20 години след въвеждането на нашата единна валута поддръжката за Икономическия и паричен съюз и еврото продължава да е на рекордно високо ниво, като три четвърти от далите отговор - 75%, в еврозоната поддържат единната валута на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР