Според ново проучване американците от т.нар. поколение Х“, което в

...
Според ново проучване американците от т.нар. поколение Х“, което в
Коментари Харесай

„Поколението Х“ в САЩ масово страда от депресия

Според ново изследване американците от така наречен „ потомство Х “ , което сега навлиза в междинната си възраст от ден на ден е обект на меланхолия и обезсърчение, които водят до самоубийство.

Мислите за самоубийство, корист с опиати и алкохол и клинична меланхолия се усилват измежду американците от „ Х поколението “, които минават от края на 30-те към началото на 40-те си години.
 iStock/Getty Images
Увеличаващият се брой на така наречен смъртни случаи от обезсърчение сред родените в интервала 1974-1983 година, регистрирани на фона на общата демографска картина на Съединени американски щати, сочи, че това е шокиращ феномен. Резултатът е фрапантен, като се има поради, че броят на склонните към самоубийство в тази възрастова група визира освен популацията с ниско обучение.

Изследователският екип, управителен от Лорен Гайдош от университета Вандербилт, установи, че статистиката би трябвало да „ отвори очите на обществото “. Проучването е оповестено в Американското списание за публично здраве, озаглавено „ Дълбочини на отчаянието ” и е извършено измежду хората в зрелост в Съединени американски щати.-->
 iStock/Getty Images
Увеличаването на безработицата, отдръпването от държавното управление на мрежите за обществено подкрепяне, културното отменяне на пребиваването от „ консервативни щати “ към по-населени и по-добре образовани крайбрежни центрове са усилили наклонността към понижаване на психологичното здраве, съгласно отчета.

" Това, което искахме да създадем в това проучване, е да проучим дали факторите, които могат да дефинират аргументите, водещи до суицидни хрумвания и меланхолия, са изолирани за тази съответна популационна подгрупа, или е по-обобщен феномен ", сподели Гайдош.

Това, което създателите на проучването са разкрили, е изненадващо, защото депресията измежду американците от „ поколението Х “ наподобява е даже още по-широко публикувана, в сравнение с се е считало преди време. " Открихме, че отчаянието измежду тази група се е нараснало неведнъж, като това не визира единствено испаноезичните американци с по-ниско обучение, като сочеха предходни проучвания. Вместо това, увеличението на отчаянието, което се случва в средата на 30-те години, е особено за цялата (демографска) група, без значение от раса, етническа принадлежност, обучение и местоживеене “, настояват учените.
 iStock/Getty Images
Авторите на отчета приканват за увеличение на финансирането за решение на проблемите, свързани с психологичното здраве в Съединени американски щати - изключително измежду подгрупата на „ поколението Х “ - защото повишаването на смъртността измежду хората на междинна възраст от това потомство е обезпокоително, оповестява Спутник.

" Обществените старания за понижаване на индикаторите за обезсърчение не би трябвало да бъдат ориентирани единствено към белите американци от дребни обитаеми места ", означи Гайдош, добавяйки, че " откриваме, че тези депресивни модели са общи за цялото потомство ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР