Според ново изследване преяждането може да бъде избегнато по един

...
Според ново изследване преяждането може да бъде избегнато по един
Коментари Харесай

Лесен трик, с който да контролираме преяждането

Според ново проучване преяждането може да бъде избегнато по един метод и той не е да готвите по-малко. Проучване, извършено в Cornell Food and Lab Lab, демонстрира, че в случай че кухнята ни е претрупана и безредна, това може да ни накара да удвоим количеството калории, които консумираме.

Изследователите разделят 98 дами на две групи.  В едната група би трябвало да опишат времето, когато са усещали, че животът им е под надзор, а в другата група - когато са имали възприятието, че животът им е отвън надзор. Половината от участниците се намират в разхвърляна, безредна кухня, цялостна с вестници, мръсни ястия и звънящ телефон. Другата половина -  в чиста, подредена и тиха кухня. И в двете стаи има купички с бисквити, крекери и моркови.

Само за 10 минути участниците, които пишат за времето, когато се усещат отвън надзор и са били в разхвърляната кухня, са изяли 53 калории от бисквитките, за разлика от уплашените дами, които са в чистата кухня.

" Да си в безредна конюнктура и да се чувстваш отвън надзор е много неприятно за храненето като цяло ", споделя Лени Вартаниан, водещ на проучването, представен в изказване. " Изглежда, че това кара хората да си мислят: " Всичко е отвън надзор, тъй че за какво и аз да не съм? "

Групата, която написа за възприятието на надзор, е изконсумирала към 100  калории по-малко в безредната и разхвърляна кухня, по отношение на тези, които се усещат уплашени. Това води до догатките, че медитацията може да бъде потребна техника за намаляване (въпреки че откривателите допускат, че почистването евентуално е най-лесното решение).

И по този начин, към момента ли желаете да живеете в разхвърляна кухня? Измийте съдовете, избършете плотовете и подредете. Освен това домакинската работа потвърдено води до понижаване на напрежението и възстановяване на благосъстоянието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР