Според ново 40-годишно проучване на близо 22 000 души, подложени

...
Според ново 40-годишно проучване на близо 22 000 души, подложени
Коментари Харесай

Операцията за отслабване удължава живота: Проучване

Според ново 40-годишно изследване на близо 22 000 души, подложени на бариатрична хирургия в Юта, интервенцията за понижаване на тежестта понижава риска от преждевременна гибел, изключително от болести, свързани със затлъстяването, като рак, диабет и сърдечни болести.

Проучването откри, че спрямо хората със сходно тегло вероятността да умрат по някаква причина при хората, претърпели един от четирите типа интервенции за намаляване, е с 16% по-малка. Още по-драстично е намаляването на смъртните случаи от заболявания, провокирани от затлъстяването, като сърдечни болести, рак и диабет.

" Смъртните случаи от сърдечносъдови болести понижават с 29%, а смъртните случаи от разнообразни типове рак - с 43%, което е много впечатляващо ", споделя водещият създател Тед Адамс, доцент по хранене и интегративна физиология в Медицинския факултет на Университета на Юта.

" Наблюдава се и голям спад в процентно отношение - 72% - на смъртните случаи, свързани с диабет, при хората, които са били оперирани, спрямо тези, които не са били оперирани ", споделя той. Един значителен минус: изследването открива, че по-младите хора, които са се подложили на интервенцията, са изложени на по-висок риск от самоубийство.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР