Според него такъв сценарий е нереалистичен, a най-реалистичният се свежда

...
Според него такъв сценарий е нереалистичен, a най-реалистичният се свежда
Коментари Харесай

Подоляк: Украйна е против опцията ”размяна на територия срещу мир”

Според него подобен сюжет е нереалистичен, a най-реалистичният се свежда до безапелационната загуба от страна на Русия във войната и връщане към правилата на интернационалното право. Според Подоляк не е допустимо тази война да завърши посредством дипломация, а само по боен път.

 

" По принцип " територия против мир " беше проектът, който предложиха на Украйна през 2014 година. Този проект по някакъв метод беше изпълнен – Русия получи опция да поеме контрола върху полуостров Крим и част от територията на Донбас. След това Русия приготви формация за навлизане и през днешния ден имаме пълномащабна огромна война, която коства доста гибел, съсипия. Смятам, че да се постъпва два пъти по този начин е или симптом на огромна нелепост, или на отвращение да поемеш отговорност. Затова подобен сюжет е нереалистичен, реалистичният сюжет се свежда до безапелационната загуба от страна на Руската федерация във войната и връщане на интернационалното право като единствен инструмент за другарство сред страните ", безапелационен бе Подоляк.

 

По думите му всичко останало ще води само до идващ стадий на войната. Съветникът на украинския президент означи също по този начин, че няма алтернатива " замяна на територия против мир ":

 

" Такава алтернатива в никакъв случай не е съществувала и надлежно Украйна след осемнадесет, наблягам – осемнадесет месеца война, извънредно тежка война, голям брой жертви, не е подготвена да чува такива оферти. За нас те са обидни и са оптимално надалеч от същинско предпочитание да завърши войната ", уточни специфичният консултант на украинския президент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР