Според него руските власти (по всяка вероятност подопечното на Сергей

...
Според него руските власти (по всяка вероятност подопечното на Сергей
Коментари Харесай

Кремъл иска да вербува войници на “Вагнер” за нов “Руски експедиционен корпус” в чужбина

Според него съветските управляващи (по всяка възможност подопечното на Сергей Шойгу министерство) образуват нова частна войска - " Руски експедиционен корпус " в базата на една от модерните бригади Спецназ. Освен това под контрола на военното министерство е ЧВК " Редут ", който сега набира личен състав за задачи в Африка, вместо в Украйна.

 

Предполага се, че  ЧВК " Редут " може да се пробва да вербува бойци на " Вагнер " за тези интервенции. На 9 август командирите на частната войска на Евгений Пригожин са предизвестили бойците да внимават за позвънявания от " второкласни " частни военни компании, които популяризират работа в Африка. 

Възможно е съветското МО да се пробва да примами персоналния състав на " Вагнер " с нови благоприятни условия за работа в следени от Кремъл армии, откакто Пригожин в изострен спор със Сергей Шойгу отхвърли " Вагнер " да се влязат под крилото на съветското МО. 

 

Съобщава се още, че преди дни съветският президент Владимир Путин се е срещнал с началника на съветския Генерален щаб Валерий Герасимов  и висши офицери в щаба на Южния боен окръг (ЮВО) в Ростов на Дон. Това е първата аудиенция на Путин там, откогато “Вагнер ” пое надзор над щаба на 23-24 юни след опита за прелом от Евгений Пригожин.

 

Такива визити се случват рядко и по всяка възможност става дума за обществен жест, който цели да покаже, че Путин към момента поддържа Герасимов и командирите към него, макар че не съумяха да спрат протеста на “Вагнер ” или да изпълнят задачите, които самият съветски общественик им сложи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР