Според него половинчатите решения на кабинета правят България меката връзка

...
Според него половинчатите решения на кабинета правят България меката връзка
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Европа беше под руско енергийно робство

Според него половинчатите решения на кабинета вършат България меката връзка в източното крило на НАТО

Вижда се, че за жалост тези, които съумяват да манипулират публичното мнение, са много по-гръмогласни и ориентирани в една посока - не толкоз към русофилството, колкото към путинофилството.

Това съобщи някогашният зам.-министър на външните работи и дипломатМилен Керемедчиев в "Седмицата " по.

Той уточни, че разнопосочното говорене и половинчати решения на държавното управление прави България меката връзка в източното крило на НАТО и даде за образец неофиционалната военна поддръжка на България за Украйна.

"Всичко това внася ужас в нашите европейски сътрудници ", счита Керемедчиев.

Според него Русия има интерес Република Северна Македония (РСМ) и Албания да бъдат по-близко до техния троянски кон на Балканите - Сърбия.

"Знаете, че единствено два съветски посланика си разрешават звук, който е недипломатичен. Това е съветският дипломат в РСМ, който стигна даже още по-далече от госпожа Митрофанова, казвайки, че има лист с всички инакомислещи македонски политици и ги знаят кои са ", означи някогашният зам.-министър.

Керемедчиев уточни, че в последните 10 години Европа е станала по-зависима от съветските енергийни източници, макар завладяването на Крим през 2014 година

"Има доста други възможности на съветския газ през Египет, Израел, Катар, Съединени американски щати. Въпросът е, че ние сме били под доста съществено икономическо и енергийно иго в продължение на години и скъсването на тези окови няма да отнеме 10 месеца ", разяснява дипломатът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР