Според него най-лошо би бил промяната към президентска република Този

...
Според него най-лошо би бил промяната към президентска република Този
Коментари Харесай

Кирил Петков: Разочаровах се, не очаквах БСП да предложи Вежди Рашидов

Според него най-лошо би бил смяната към президентска република

Този човек ще бъде там в действителност като фасада, тъй като не успяхме да стигнем до решение за човек, който ще е обединител в Народното събрание. Така Кирил Петков разяснява избирането на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание.

Именно по тази причина съгласно него става въпрос за връщане в годините на прехода – слагаме едни хора, а зад тях има други. „ Аз в петък се разочаровах, не съм се чувал от този момент с Корнелия Нинова, изненада ме че предлагането пристигна от тях, тези взаимни отстъпки, оправдани за националния интерес, са ни довели до тук ”, сподели той.

Петков съобщи, че най-добре е щяло да бъде да има предложение на „ Демократична България ”, защото те може да получат поддръжка на ГЕРБ по евроатлантическа линия и на Българска социалистическа партия поради досегашната коалиция.

Въпреки това, той съобщи, че не е затворил вратата към Българска социалистическа партия. „ Няма по какъв начин да вършим нещо дружно с Българска социалистическа партия, в случай че те взимат решения, които са в прорез с нашите правила, като да вземем за пример връщането на хартиената бюлетина, което ще докара до изборни измами ”, сподели Петков пред Нова телевизия.

Според него има и риск, в случай че рецесията продължи и има нова избори, партия като „ Възраждане ” да събере повече гласове или пък да се отиде в посока президентска република. Той е безапелационен, че не би трябвало да има такова концентриране на власт.

Отново съобщи и че Политическа партия няма да влиза в безпринципни обединения (с ГЕРБ), само че ще поддържат посочените от партията 16 политики, без значение кой ги предложи. „ Ние сме доста предвидими и няма по какъв начин да променим възгледите си ”, безапелационен е Петков.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР