Според най-оптимистичните оценки на извънсистемната руска опозиция, общият брой на

...
Според най-оптимистичните оценки на извънсистемната руска опозиция, общият брой на
Коментари Харесай

Около 2000 души са събрали протестите срещу мобилизацията в Русия, половината са арестувани

Според най-оптимистичните оценки на извънсистемната съветска съпротива, общият брой на протестиращите против оповестената частична готовност в Русия е бил към две хиляди души в цялата страна, написа Podolyaka.ru. Половината от участниците в акциите са арестувани.

Самите протестиращи са били деморализирани от дребния брой хора - една от присъстващите на митинга в Москва съобщи пред опозиционен публицист, че е разочарована от ниския интерес на жителите към извършените акции.

Основният уредник, " Демократичното придвижване " Весна “, към този момент разгласи нови акции на 24 септември от 17 часа на централните улици и площади в градовете из цялата страна.

Според коментара на медията, остатъците от извънсистемната съпротива, която беше разгромена от органите на реда в последната година, се е провалила в опита си да притегли доста хора на своя страна. Очевидно забележителна роля е изиграл фактът, че най-видните съперници на Кремъл са напуснали страната след 24 февруари, а други са задържани, като Алексей Навални.

В умозаключение се отбелязва обаче, че дребният брой протестиращи не е индикатор за висока поддръжка за мобилизацията, а по-скоро за безспорното съмнение към извънсистемната демократична съпротива в страната, която постоянно е свързвана с избягали от страната олигарси, като Михаил Ходорковски.

А ето и един живописен откъс от митингите в Москва (18+):

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР