Според науката, кучета наистина подобряват някои важни аспекти от живота

...
Според науката, кучета наистина подобряват някои важни аспекти от живота
Коментари Харесай

3 изненадващи начина, по които кучетата подобряват живота ни

 3 iznenadvashti nachina po koito kuchetata podobryavat zhivota ni 1

Според науката, кучета в действителност усъвършенстват някои значими аспекти от живота на хората:

1. Правят ни по-здрави
Поддържането на положително здраве не включва единствено един аспект от живота ни. Истинското здраве се мери в мозъка, тялото и душата. По принцип притежателите на кучета са посочили, че са по-здрави по доста разнообразни аргументи. Кучетата оказват помощ освен за понижаване на напрежението и тревогата, само че даже е потвърдено, че усъвършенстват кръвното налягане. Собствениците на кучета нормално са по-активни, което е главен детайл на положителното здраве.

2. Могат да разпознават рак
Има доста изследвания с кучета, тренирани да надушват бомби, за разкриване на разнообразни типове рак при пациенти посредством надушване на урината им. Изследването е било толкоз сполучливо, че в Brittain НЗС се създава стратегия да стартират да употребяват тези кучета ракови-откриватели за другите форми на заболяването рак. Икбал Aнджум, уролог, споделя: " През годините е имало доста анекдотични отчети, че кучетата могат да откриват рак въз основата на аромат на тумора. Предполага се, че летливите молекули, свързани с тумора се отделят посредством урината, което прави елементарно събирането на проби и проучването, което е една извънредно вълнуваща вероятност ".

3. Могат да разпознават гадняри
В едно скорошно изследване от университета в Киото, откривателите са разкрили, че кучетата могат да надушват гаднярите. В проучването са взели участие 18 кучета и техните притежатели разграничени на 3 групи. На всяка група е била дадена по една кутия и притежателят е трябвало да помоли " чужд " да я отвори. В първата група " непознатият " оказва помощ при отварянето, във втората " непознатият " отхвърля, а в третата " непознатият " остава безпристрастен. Кучетата е трябвало да следят взаимоотношението сред хората и резултатът демонстрира, че множеството кучета отхвърлят да одобряват кучешка бисквитка от " непознатия ", който не се е отзовал на молбата за помощ. Изследователите считат, че кучетата могат да разпознават прочувствените взаимоотношения сред хората.
Казуо Фуджита, професор по сравнителна познавателната дарба в Университета Киото: " Открихме, за първи път, че кучетата вършат обществени и прочувствени оценки на хората, без значение от техния директен интерес. Тази дарба е един от основните фактори в построяването на общество, в което хората и кучетата си взаимодействат на едно по-висше равнище.

Снимки ~ talk2theanimals.net

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР