Според министъра, отговарящ за интеграцията и макроикономиката в Евразийската икономическа

...
Според министъра, отговарящ за интеграцията и макроикономиката в Евразийската икономическа
Коментари Харесай

Русия приканва Турция да се присъедини към БРИКС

Според министъра, отговарящ за интеграцията и макроикономиката в Евразийската икономическа комисия (ЕИК), Сергей Глазиев, водачеството на Русия в БРИКС през 2024 година може да провокира полемики по отношение на евентуалното участие на Турция в организацията. Глазиев изрази това мнение по време на изявление за телевизионния канал CNN-Turk.

Той акцентира статута на Турция като значим сътрудник за Русия и означи, че решението за присъединение към БРИКС в последна сметка зависи от самата страна. Глазиев посочи политиката на организацията да държи вратите си отворени за нови членове, като няколко страни към този момент са се включили към нея.

Като се има поради актуалното председателство на Русия на БРИКС, Глазиев допусна, че моментът е подобаващ за изследване на евентуалното участие на Турция.

Струва си да се означи, че турският президент Тайип Ердоган взе участие в срещата на върха на БРИКС още през 2018 година, а съветският президент Владимир Путин по-рано загатна опцията Анкара да се причисли към БРИКС до 2022 година

Към момента обаче Турция не е подхванала никакви съответни стъпки към участие.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР