Според министъра на финансите Нирмала Ситхараман Индия настоява за координирана

...
Според министъра на финансите Нирмала Ситхараман Индия настоява за координирана
Коментари Харесай

Нужни са координирани глобални усилия за крипторегулации – Г-20

Според министъра на финансите Нирмала Ситхараман Индия упорства за координирана световна политика за контролиране на криптовалутите.

Индийският министър на финансите Нирмала Ситхараман прикани за координирани старания сред страните от Г-20 за реформиране на световните правила за криптовалутите, като акцентира нуждата от по-добро схващане на макро финансовите последствия от крипто активите.

По време на първата среща на министрите на финансите и шефовете на централните банки на страните от Г-20, извършена под председателството на Индия, членовете разискаха капацитета на софтуерните нововъведения, в това число обвързваните с тях опасности, и подчертаха смисъла на балансирането на тези опасности за обезпечаване на финансова непоклатимост.

В заключителните си бележки Ситхараман приветства поддръжката за промените, свързани с крипто активите, и прикани страните от Г-20 да си сътрудничат в напъните си да поддържат виновните софтуерни нововъведения и да подсигуряват стабилността на финансовата система.

Тя също по този начин благодари на Международния валутен фонд (МВФ) за публикуването на обстоен документ за макро финансовите последствия от криптоактивите, което е сигнал за уговорката на Индия да сътвори правила за криптоактивите в партньорство с други юрисдикции.

Това не е първият път, в който Ситхараман демонстрира поддръжка за координирани крипторегулации в разнообразни юрисдикции. Като се има поради световният обсег на криптоактивите, тя и преди е подчертавала нуждата от съгласуван политически метод, с цел да се подсигурява сигурността и сигурността на финансовата система. С началото на индийското председателство на Г-20 този разказ се трансформира в съществена тематика за разискване.




Докато Индия продължава да упорства за координирана световна политика във връзка с крипто активите, Бордът за надзор на крикета в Индия (BCCI) издаде консултация, която лимитира франчайзополучателите на женската Висша лига да подхващат партньорства или асоциации със субекти, които вземат участие или оперират, директно или непряко, в бранша на криптовалутите. Това следва възбраната за реклама и спонсорство на криптовалути в мъжката Висша лига по крикет, която беше въведена през 2022 година Преди възбраната индийската Висша лига си беше сътрудничила с най-малко две локални крипто тържища, а точно CoinSwitch Kuber и CoinDCX.

Усилията на Индия за поощряване на виновни софтуерни нововъведения, като в същото време се подсигурява финансовата непоклатимост посредством координирани световни крипторегулации, идват в миг, когато крипто е изправено пред засилен надзор от страна на регулаторните органи по целия свят. Тъй като държавните управления не престават да се борят с регулаторните провокации, подбудени от криптоактивите, следва да забележим дали координирани старания като тези, препоръчани от Индия, ще доведат до по-съгласувана и поредна регулаторна рамка за крипто активите в международен мащаб.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР