Според мен не можем да говорим за инсценировка. За мен

...
Според мен не можем да говорим за инсценировка. За мен
Коментари Харесай

Искрен Иванов: Пригожин искаше да покаже, че заслужава да е наравно с Шойгу и Герасимов

" Според мен не можем да приказваме за инсценировка. За мен теорията, че всичко е постановка на Путин, е също толкоз несъстоятелна, колкото и теорията, че зад протичащото се стои американското разузнаване. Трябва да се дистанцираме от такива конспирации, най-малкото тъй като те не са рационални и не могат да ни дадат пояснение какво в действителност се случи. А какво се случи – политическата действителност е, че Евгений Пригожин се опита да оформи нова сфера на въздействие в границите на политическия живот на Русия чрез разширение на въздействието си в армията ". Това съобщи пред политологът доцент Искрен Иванов, коментар за похода на „ Вагнер ” към Москва, който бе спрян безусловно на километри от съветската столица.

По думите на доцент Иванов, става дума за политически упоритости, съчетани с това, че най-големите триумфи на бойното поле не се дължат толкоз на съветската войска, колкото на " Вагнер ". " Тя е щитът и копието на Русия в тази война ”, акцентира той. " Става въпрос за човек, който искаше да покаже, че заслужава да бъде третиран на едно равнище дружно с министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на генералния щаб Валерий Герасимов, които си седяха умерено в Москва. На езика на политическата логика на психиката бихме споделили, че става въпрос за его, а не толкоз за някакви други фактори. Всичко друго е в областта на конспирациите ”.

Иванов разяснява и въпроса за какво Пригожин назова акцията на " Вагнер " митинг, а не протест или бунт и фрапантно промени позицията си: " Защото Путин се завръща в Москва и това не е без значение. В околните няколко седмици съветският президент ще се опита да консолидира властта към себе си, тъй че да не се стигне до образуването на нови властови центрове. Факт е, че има хора от обкръжението на Путин, които евентуално са заинтригувани от това ситуацията в Русия да е дестабилизирано, с цел да може самите те да получат малко повече власт ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР