Според мен даването на определения с една или две думи

...
Според мен даването на определения с една или две думи
Коментари Харесай

Георги Ганев: За да издържи “сглобката” на кабинета, трябват поне няколко успеха и честен разговор с обществото

" Според мен даването на избрания с една или две думи на държавния бюджет не е изключително свястно упражнение. Бюджетът обгръща прекалено много неща, с цел да може по някакъв осведомителен метод да бъде вкаран в няколко думи. Досегашният ми опит сочи, че минаването на бюджета през Народното събрание в действителност е развой на комплицирани и многопосочни договаряния сред министъра на финансите и политическите сили.Най-често търсените корекции от импортирания от кабинета план са ориентирани към по-големи разноски по линия на общински планове или на избрани гилдии – най-много в опазването на здравето и образованието. Особено в година на локални избори не мисля, че има мощ, която да ги възпре. Колко сдържани ще бъдат, следва да забележим ". Това сподели пред Георги Ганев

" Една от главните аргументи да се смята, че недостиг до 3% от Брутният вътрешен продукт не заплашва финансовото здраве на страната е, че с него и общественият дълг нараства годишно с 3%. Изключение са характерни условия, като да вземем за пример през предходната година, когато дългът се подвигна с близо 20%.Нека акцентира на значимия колорит тук - нарастване на обществения дълг би довело до фискален проблем, само в случай че дълготрайно време е по-бързо от нарастването на номиналния Брутният вътрешен продукт.В случая нищо сходно не се предвижда за 2023 година Много дълго, в действителност безпределно дълго можем да издържим с подобен недостиг, без да вдигнем дълга или налозите. Хората би трябвало да се тормозят, в случай че стартират да виждат непрекъснато и поредно дефицити, чийто размер е по-голям с 30% от упования размер на повишаване на номиналния Брутният вътрешен продукт.За 2023 година плануваният недостиг е към 4,8 милиарда лв., а плануваното повишаване на Брутният вътрешен продукт – към 19 милиарда лв., т.е. растежът на отговорностите ще е 25% от повишаването на стопанската система.

Ако плануваният за 2023 година недостиг може да е някакво съображение за терзание, то не е за финансите на страната, а за макроикономическата динамичност. Теорията е, че повишаването на недостига - в тази ситуация при регистриран касов от 1,3 милиарда за 2022 година на 4,8 милиарда лева за 2023 година - е стимулиращо за стопанството.А сега, също съгласно макроикономическата доктрина в комбиниране с наличните данни, това стопанство е покрай цялостния си потенциал.Ако тези теоретични постановки и данни са покрай действителността, значи, че бюджетът може да докара до така наречен прегряване на икономическите процеси, което евентуално би имало негативни последствия в бъдеще.Ако някой се усеща обезпокоен по тази линия, то той е в цялостното си право. Сигурно е, че финансите на БЕХ би трябвало да бъдат доста деликатно прегледани. Примерно едно от изказванията е, че обезценките, които понижават облагата на холдинга, са в действителност опрощавания на задължения на “Топлофикация София ”. Това би насочило погледа към финансови проблеми на това топлофикационно сдружение и може би е значимо те да бъдат огледани, премислени и решавани ", сподели още депутатът.
" Левът към този момент е привързан към еврото при курс от 1,95583 лв. за евро. Всъщност действителността в България е, че евро е просто съкратеното име на 1,95583 лв..Иначе по въпроса дали да се допусне разплащане в брой и в евро, съм податлив да чуя причините “за ” и “против ”.Но, забележете, и сега, в случай че имате банкова сметка в евро и по тази сметка имате дебитна или кредитна карта, никой не ви стопира да се плащате на всички места с тази карти, като превалутирането се прави автоматизирано и вие може даже да не знаете по какъв начин става.Това към този момент се случва сега и с всички чужденци, които заплащат по банков път в България.

Мога да си показва хиляди стечения на събитията, които събарят тази извънредно комплицирана структура, с която освен това в България никак нямаме опит. Мога да предложа на първо четене два отговора: добра, непрекъсната и почтена връзка и най-малко няколко регистрирани триумфа в избрани политики и промени, които да получат утвърждение в обществото.Казано по-просто, очевидно за всички приключване на работа ", безапелационен е Ганев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР