Според медията Шолц се нуждае от Китай, защото в настоящата

...
Според медията Шолц се нуждае от Китай, защото в настоящата
Коментари Харесай

Политико: Шолц ще запази икономическото сътрудничество с Китай в...

Според медията " Шолц се нуждае от Китай ", тъй като в актуалната обстановка, когато немската стопанска система " изпитва усложнения ", канцлерът " не може да си разреши да унищожи бизнес връзките сред Берлин и Пекин ".

 

В същото време, съгласно " Политико ", Шолц би трябвало да пренебрегва натиска, оказван върху него от Съединените щати, тъй като " той не е подготвен да жертва просперитета на [страната си] <...> поради ползите в региона на сигурността на Вашингтон или даже на Европейския съюз ".

Изданието акцентира, че Китай е " опора на немския световен бизнес ". По-специално, точно в Китай се правят към 50% от международните продажби на коли на " Фолксваген ", един от най-големите немски автомобилни концерни.

 

Както загатва " Политико ", сега немската стопанска система е изправена пред цялостен набор от проблеми – " от дефицит на квалифицирана работна ръка до несъразмерни регулации ". Икономистите и Международният валутен фонд (МВФ) считат, че немската стопанска система ще продължи да бъде в застой след разочароващата 2023 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР