Според изявлението това се дължи на изключването на високоволтовия електропровод

...
Според изявлението това се дължи на изключването на високоволтовия електропровод
Коментари Харесай

Изключиха Запорожката АЕЦ от електрическата мрежа frognews.bg

Според изказването това се дължи на изключването на високоволтовия електропровод Днепровская, който е под контрола на Украйна. Причините обаче се обясняват. Радиационният декор на площадката на АЕЦ, в санитарно-охранителната зона и зоната за наблюдаване е естествен, твърди Рогов. 

Украинските управляващи не са коментирали тези изказвания, само че началникът на Запорожката регионална военна администрация Юрий Малашко заяви за проблеми с електрозахранването в някои региони.

По думите му казусът не е обвързван с противников обстрел. В един от обектите е зародил пожар поради претоварване на електроенергийната система. В момента на различен обект е проработила защитната система.  

Запорожката атомна централа е най-голямата атомна централа в Европа. Тя е под съветска окупация от месец март предходната година. Поради тази причина сигурността и сигурността на оборудването е мотив за безпокойствие и в този момент, на фона на известията за идна украинска контраатака в района, има опасения, че станцията може да бъде непосредствено във военната зона. Това е шестият следващ път, в който са пускани аварийни генератори за изстудяване на реакторите на Запорожката АЕЦ. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР