Според източниците ни в момента масово се обещават пари, за

...
Според източниците ни в момента масово се обещават пари, за
Коментари Харесай

Само във Фрог: Най-много гласове се купуват за преференции. Някои взимат от всички, докарват си по заплата

Според източниците ни сега всеобщо се дават обещание пари, с цел да се гласоподава за дадена партия, само че на процедура по-голямата част от средствата към момента не са действително раздадени. Уговорката е приблизително по 50 лв. на глас, като мизата все чака да скочи с приближаване на датата на вота.

Допуска се, че тя може даже да надвиши 100 лв. в самия ден на изборите. Друга наклонност е, че в пропагандата с финикийски знаци към този момент не са включени главно представители на ъндърграунда, както е било до момента. Забелязват се единствено знакови имена, които във времето обратно са потвърдили, че могат да „ купят “ огромен брой хора Болшинството са симпатизанти на избрана партия или пък близки на претендент за народен представител, който се надява да завоюва точно с преференциален избор.

Любопитното е, че доста постоянно при един и същи човек отиват от разнообразни празненство и си заплащат с ангажимента, че те ще са избраниците. Накрая, обаче единствено един печели. Още по-куриозното е, когато се дават пари от една и съща партия, само че за разнообразни преференции. Казват, че най-вече ромски семейства по този начин си си докарват по една заплата за всеки член, а най-после си гласоподават за който си изискат.

Интересно е, че партиите, които имат запас, избраха да ангажират по няколко плащачи в район, тъй че в случай че полицията спипа някой от тях, другите да продължат схемата. На последните локални избори това излезе скъпо на уредниците, тъй като се оказа, че доста от купувачите си прибраха парите за себе си, разчитайки, че „ сътрудника “ им ще свърши работа. На доста места схемата по този начин се издъни и посочени за любимци в кметската конкуренция останаха отвън класацията. Все още няма данни този модел да е в ход, само че по-вероятно е партиите да са взели ограничения против „ вътрешните “ си крадци.

Най-големият асистент в пазаруването на гласове се оказват ченгетата. Те си затварят очите за търговците на ръководещите, като в това време се оказват свръх дейни към партийните им съперници. Нещо повече, с цел да имат мотив да ги арестуват, сами пишат анонимни сигнали или подписани от несъществуващи хора.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР