Според изследване, всяка година близо 20 процента от закупените плодове

...
Според изследване, всяка година близо 20 процента от закупените плодове
Коментари Харесай

Никога не изхвърляйте тези обелки, защото са страшно полезни

Според проучване, всяка година близо 20 % от закупените плодове биват изхвърляни в кошчето. Това се получава, тъй като имаме навика да изхвърляме обелките им, без да се запитаме дали не бихме могли да ги използваме за нещо по-полезно.

Най-логичното нещо е да изхвърлите обелките от плодовете и зеленчуците, тъй като от дребни ни учат, че те са боклуци. Но има някои обелки, които е по-добре да не изхвърляме, тъй като се оказва, че са доста потребни и могат да благоприятстват за редица неща.

 плодове зеленчуци храна Thinkstock

Учени са открили, че обелките на някои плодове и зеленчуци са потребни за нашето здраве и може да ги използваме по няколко разнообразни метода, с цел да извлечем оптималната изгода от тях. 

Голяма част от антиоксидантите в плодовете и зеленчуците са точно в обелките или в сърцевината им. Разбира се, преди да нападнете обелките на вкусните зеленчуци и плодове, уверете се, че са добре измити. 

:
 Никога не изхвърляйте тези обелки, тъй като са ужасно потребни  Никога не изхвърляйте тези обелки, тъй като са ужасно потребни  Никога не изхвърляйте тези обелки, тъй като са ужасно потребни  Никога не изхвърляйте тези обелки, тъй като са ужасно потребни
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР