Според изследователите от университета "Йейл" (The Yale University) този тест

...
Според изследователите от университета "Йейл" (The Yale University) този тест
Коментари Харесай

Кръвен тест показва колко ще живеем


Според откривателите от университета "Йейл " (The Yale University) този тест е най-точен, удобен и резултатите се проучват елементарно за разлика от останалите проучвания, тъй като се мерят факторите, които въздействат в през цялата година.

Това изследване може да дефинира възрастта на вашите кафези за разлика от действителните ви години. Според лекар Морган Ливайн, патолог от университета "Йейл " последваща цел е да се открият аргументите, които довеждат до стареене на клетките. По този метод докторите ще могат да оказват помощ на пациентите си, като създадат промени в техните режими и привички.

Тя твърди още, че младите и хората на междинна възраст считат, че са здрави, само че това не е постоянно по този начин. Благодарение на теста може да се открият рисковете за здравето преди да се трансфорат в съществени проблеми.

Доктор Ливайн смята, че този кръвен тест по-добре предсказва каква ще бъде продължителността на живота, тъй като улавя процеса на стареене. Има седем отличителни черти на стареенето, а предходни изследвания преглеждат единствено една от тях.

При този тест

се изследват 9 биомаркера, като за задачата се вършат разбори на 42 ограничения, които са разполагаем в базата данни на „ Национални изследвания за здраве и хранене в Америка “ - NHANES- "US National Health and Nutrion Examination Surveys ".

За задачата те избрали 10 000 индивида сред 1988 и 1994 година и разпознали факторите, определящи риска от гибел. Същото създали и с 11 000 индивида от 1999 до 2010 година. Накрая употребявали „ модел на еластичната мрежа “ - логаритъм, който мери прогнозите, които били най-силни.

Следващото, което вършат, е да потвърдят по какъв начин методът на живот на човек форсира доста по-бързо биологичната възраст, в сравнение с би трябвало да е. Те потвърждават, че другите хранителни привички, намаляването на ИТМ (Индекс за телесна маса) и прекъсване на тютюнопушенето могат да понижат биологичната възраст.
Според Доктор Ливайн хубавото на този метод на премерване, е че е по – елементарен за анализиране и не лишава дълго да се открие какво способства за стареенето.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР