Според изпълнителния директор на Солвей Соди Спирос Номикос иновациите в

...
Според изпълнителния директор на Солвей Соди Спирос Номикос иновациите в
Коментари Харесай

Започна кандидатстването за академия "Иновация в действие"

Според изпълнителния шеф на " Солвей Соди " Спирос Номикос нововъведенията в потреблението на ресурсите ще трансформират света и по тази причина тематиката още веднъж е определена и тази година

© Анелия Николова Още по тематиката
Проект за запазване на пчелите е победител в " Иновация в деяние "

Общо 105 младежи се включиха в третото издание на самодейността на " Солвей Соди "
26 яну 2017
Започва третото издание на академия " Иновация в деяние "

Целта на самодейността е да образова младежи по какъв начин да развият концепциите си до работещи планове
11 апр 2016 Младежи, които към момента учат или неотдавна са приключили университета, още веднъж ще могат да аплайват за присъединяване в академията " Иновация в деяние ", както и за някоя от премиите най-после. Инициативата, чиято цел е да научи студентите и младите експерти по какъв начин се създават новаторски хрумвания до работещи планове, се провежда за четвърта поредна година от производителя на калцинирана сода " Солвей Соди ". За повторно взе участие и медодобивното дружество " Аурубис България ". Документи към този момент се одобряват, като първите 30 участници в академията ще бъдат определени до Коледа. Общо през образованието ще минат 100 души.

Три съществени тематики

Новото издание на академията към този момент е намерено и претендентите за включване в нея могат да подават документи. Три са главните тематики за хрумвания, които уредниците са определили тази година. Една от тях - " Ефикасно потребление на ресурсите ", беше фокус и в предходното издание. Другите две тематики са " Дигитална промяна на българската просвета и обичаи " и " Образование на бъдещето ".

Ще бъдат определени общо 100 участници, като първите 30 от тях ще бъдат оповестени до 22 декември. Останалите 70 души ще станат ясни до края на януари следващата година.

Както и до момента, образованията ще се провеждат от The Business Institute, които са сътрудник на самодейността. Сесиите ще се организират в София и Варна, а младежите от други градове ще могат да се включат в курсовете онлайн. От всичките 100 души една трета ще преминат образованието онлайн, а останалите ще бъдат разпределени поравно сред двата града.

Новото в това издание

Участниците в академията се научават по какъв начин да основат и ръководят план, обвързван с нововъведения, и по какъв начин да го създадат финансово резистентен и важен. Нов детайл в това издание е, че курсистите ще могат да поддържат някоя благородна идея, за която имат вяра, че най-вече има потребност от подпомагане. Още при кандидатстването всеки ще показва плана, който желае да подкрепи, а като част от панела " Взимане на решения " ще може да отбрани избора си, споделиха от маркетинговата група HAVAS, която е сътрудник на " Иновация в деяние ".

За пръв път тази година самодейността получава и поддръжката на свои " посланици " - емблематични лица в предприемачеството и новаторския метод в България. Зад " Иновация в деяние " през 2017 година застават съоснователят на MClimate Любомир Янчев, съоснователят на Robopartans Кирил Митов и певицата DIA. Освен че ще разпространяват самодейността, те ще са съществени лектори по време на отворените семинари, които се провеждат за показване на академията и привличане на участници. Отворените семинари, в границите на които младежите ще могат да ги чуят, ще се проведат през януари 2018 година в София и Варна.

Традиционни награди

Организаторите обичайно ще връчат и три награди за най-добре създаден план, като в надпреварата могат да вземат участие както миналите през академията курсисти, по този начин и други младежи. Проектите би трябвало да са предадени до края на май 2018 година, а спечелилите ще станат ясни при започване на юни. Първата премия е присъединяване в лятна стратегия на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел – една седмица през август следващата година. Втора премия е магистратура по нововъведения, предприемачество и финанси във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси, а третата премия е курс по иновационен мениджмънт, проведен от The Business Institute.

За трите години, през които се организира " Иновация в деяние ", над 300 участници са минали през курсовете на образование и са развили своите хрумвания. Спирос Номикос, изпълнителен шеф на " Солвей Соди ":

Иновациите в потреблението на ресурсите ще трансформират света

Ефикасното потребление на ресурсите още веднъж е съществена тематика и в тазгодишното издание на ресурсите. Защо смятате, че е толкоз значимо?

- Природните запаси са главен детайл, определящ живота на Земята. За страдание те не са неизчерпаеми и по тази причина е значимо да бъдат употребявани допустимо най-ефективно. Иновативният метод за това би трябвало да се подтиква и по тази причина имам вяра, че нововъведенията в тази сфера занапред ще се усилват и ще трансформират света, в който живеем. В този смисъл съм уверен, че тази тематика е основополагаща и значима за цялото общество.

Как избрахте другите две тематики?

- Темите за цифровата промяна и образованието са не по-малко значими. Спряхме се на дигитализацията, защото животът на хората от ден на ден се цифровизира и даже персоналните взаимоотношения се въздействат от технологиите. Най-добрият метод да се оправим с това предизвикателство е да подтикваме нововъведенията, които извличат най-хубавото от технологиите. В съответния случай ние промотираме българските обичаи, с цел да ги създадем по-близки до младежите.

Образованието е постоянно гореща тематика заради неговата значимост и свързаността му с развиването на света. Избрахме да го включим в тематиките на самодейността, защото желаеме да предизвикваме младежите да предложат новаторски подходи, които ще доведат до действителни резултати в обществото.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР