Според изпълнителния директор на Булгаргаз Деница Златева през другия месец

...
Според изпълнителния директор на Булгаргаз Деница Златева през другия месец
Коментари Харесай

Цената на газа - наполовина от другия месец

Според изпълнителния шеф на " Булгаргаз " Деница Златева през другия месец природният газ може да поевтинее с 45%. Тя разгласи това в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), където цените на горивата бяха подложени на публично разискване.

" Сега, когато цената ще бъде под 130 лв. на мегаватчас, тя се приближава компактно до прогнозната годишна цена. При това състояние отпада нуждата от повишение на цената на топлинната сила ", съобщи ръководителят на Комисия за енергийно и водно контролиране Иван Иванов.

" Добри са и вероятностите за цената на тока ", добави още Иванов. " Поради понижаване на цената на природния газ на европейските пазари, това води до въвеждането още веднъж в употреба на парогазови централи в европейските страни и респективно предлаганото по-голямо количество електрическа енергия понижава цената на електрическата енергия. Във вчерашния ден с доставка за през днешния ден, цената на българската енергийна борса е към този момент под 300 лв. на мегаватчас ", е неговото мнение.

Прогнозата на ръководителя на КЕВР е, че няма да се постанова увеличение и на цената парното от идната година, като повода е още веднъж поевтиняването на енергийните запас.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР