Според изданието на 2 юли шофьорът на бизнесмена дошъл да

...
Според изданието на 2 юли шофьорът на бизнесмена дошъл да
Коментари Харесай

Пригожин си е върнал 10 милиарда рубли в брой, конфискувани след бунта на ЧВК Вагнер

Според изданието на 2 юли водачът на предприемача пристигнал да вземе парите с публично пълномощие. Става дума за общо 10 милиарда рубли (около 102 млн. евро) и стотици хиляди долари в брой, както и пет кюлчета злато.

Въпреки това, отбелязва " Фонтанка ", следователите в началото не са желали да върнат конфискуваните полезности и пари. " Но, съдейки по следващия поврат, се е намесило събитие с непреодолима мощ ", написа изданието.

На 23 юни Евгений Пригожин стартира бунт, обявявайки " поход на справедливостта " към Москва. Основателят на ЧВК " Вагнер " изиска оставката на министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу и на началника на Генералния щаб Валерий Герасимов. Срещу предприемача бе формирано наказателно дело по член за въоръжен протест. На идващия ден Пригожин приключи протеста след диалози с Александър Лукашенко, след което наемниците се върнаха в Луганска област на Украйна, а наказателното дело беше прекъснато.

На 24 юни в границите на делото за протеста в Санкт Петербург се организираха обиски и наоколо до хотел " Трезини ", за който се счита, че е офисът на Пригожин, е открит микробус " Газель " с кашони с пари в брой на стойност четири милиарда рубли. В подземния паркинг на хотел River Palace, който е обвързван с предприемача, е открит микробус " Ситроен Джъмпер ": в него е имало още 80 кутии с пари в брой на стойност шест милиарда рубли. В офиса на Пригожин са иззети и пет кг златни кюлчета, пари в долари, шест револвера, пет кг бял прахуляк и няколко подправени паспорта. Самият Пригожин твърди, че парите в брой са били предопределени за заплащания към наемниците от ЧВК " Вагнер ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР