Според Гай Кинел, вицепрезидент в Samsung за визуалните устройства, през

...
Според Гай Кинел, вицепрезидент в Samsung за визуалните устройства, през
Коментари Харесай

Samsung залага на изкуствен интелект в първите масови 8K QLED телевизори

Според Гай Кинел, вицепрезидент в Samsung за образните устройства, през 2022 година 5.1 млн. ще са продадените тв приемници над 75 инча, като търсенето ще бъде движено главно от 8К.

© Капитал Още по тематиката
Samsung възнамерява вложения за 160 милиарда $ в технологии

Южнокорейският колос се пробва да усили облагата си поради възходящата конкуренция от китайски производители
8 авг 2018
Футболът подтиква продажбите на тв приемници, бира и чипс

Световното състезание в Русия към този момент води до нараснало ползване на техника, храни и питиета
15 юни 2018 Samsung разгласи предстоящото си нахлуване в напълно нов сегмент при тв приемниците - този на 8K устройствата по време на софтуерната конференция IFА в Берлин. Южнокорейският колос ще е първият в бранша, който пуска всеобщ QLED модел в тази категория. Компанията е наясно, че технологията занапред ще се развива и към момента няма доста наличие с такава огромна резолюция (7680 x 4320 пиксела при 85-инчов тв приемник, т.е. 33 млн. пиксела - четири пъти повече от сегашните 4К телевизори).

Ето за какво групата ще употребява изкуствен интелект, с цел да конвертира видео от по-ниска резолюция - 4К или Full HD, без значение от източника - телевизия, през USB, YouTube, HDMI или от смарт телефона, в 8К (тъй наречения от производителя 8K AI Upscaling), с цел да даде повече благоприятни условия на потребителите. Тъй нареченото мащабиране става факт посредством композиция от хардуерна и софтуерна мощност - употребен е така наречения 8K Quantum процесор на Samsung и изкуствен интелект, които работят посредством разнообразни логаритми за конвертиране на наличието в по-висока резолюция. Според Samsung технологията занапред ще се развива и устройствата ще бъдат непрекъснато ъпдейтвани за по-добри логаритми.

Първият всеобщ 8К модел на пазара - Samsung Q900R QLED ще се продава от октомври и в България. Той ще се предлага главно в два размера - 65 и 75 инча, само че при предварителна поръчка ще може да бъде доставен и 85-инчов тв приемник. Цените към момента не са известни.

Според Samsung привлекателността на 8К ще нараства през идващите години, защото потребителите избират все по-големи екрани и посредством тях ще могат да се насладят на такава резолюция. " Около 75% от продаваните на пазара тв приемници през днешния ден са 4К, а 97% от тях са над 55 инча по отношение на едвам 3% преди пет години ", съобщи по време на IFA Гай Кинел, вицепрезидент в Samsung за образните устройства. Според него през 2022 година 5.1 млн. ще са продадените тв приемници над 75 инча, като това търсене ще бъде движено главно от 8К.

Въпреки това, съгласно експертите 4К тв приемниците надалеч няма да остареят толкоз бързо, откакто към този момент са необятно налични и са мейнстрийм технология, в това число и в България. А и даже 4К наличието към момента не е задоволително публикувано - има видеа с такава резолюция в YouTube, филми и сериали в Netflix и други платформи. Samsung занапред възнамерява да употребява изкуствения разсъдък и в 4К тв приемници.
Samsung Q900R QLED

Фотограф: Samsung
Целта на южнокорейския колос при представянето на Q900R QLED беше и да изпревари главните си съперници в бранша. LG разгласи, че приготвят 88-инчов подобен модел, само че към момента не е ясно по кое време тъкмо той ще дебютира на пазара.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР