Според европейската статистика 51 000 тона зарядни устройства за мобилни

...
Според европейската статистика 51 000 тона зарядни устройства за мобилни
Коментари Харесай

Правят еднакво зарядно за всички мобилни телефони?

Според европейската статистика 51 000 тона зарядни устройства за мобилни телефони се изхвърлят годишно. Комисията на Европейския парламент по вътрешния пазар и отбрана на потребителите разисква въвеждането на единно зарядно за всички мобилни устройства и по-малки електронни устройства.

Според вицепрезидента на европейските социалисти Биляна Борзан тези промени могат да бъдат осъществени още през идната година.

„ Това е добра вест за жителите. Всеки има няколко остарели зарядни в чекмеджетата, а ние непрекъснато купуваме нови. Някои зарядни даже покачват цената на устройството, тъй че стандартизирането на зарядното за всички типове мобилни телефони, както и други по-малки уреди, ще спести пари “, сподели Борзан.

Тя добави, че отпадъците от излизащи от приложимост електронни устройства нарастват от три до пет % годишно в страните от Европейски Съюз и ограниченията, подхванати до момента от Европейската комисия, не дават огромни резултати.

Съобщава се, че производителите не са дали отговор, защото другите зарядни устройства, които се трансформират с всяко потомство мобилни телефони, им обезпечават облага, от която не желаят да се откажат.

Данните демонстрират, че посредством стандартизиране на зарядното устройство за половината електронни устройства потребителите ще спестят повече от половин милиард евро до 2021 година

„ Това би била единствено дребна стъпка към устойчивото ползване. Около 78 % от потребителите трябваше да заменят мобилния си телефон, защото казусът не беше решен на стадия на планиране на продукта и считам да продължа да работя “, сподели Борзан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР