Според експрезидента на САЩ Доналд Тръмп, Украйна е трябвало да

...
Според експрезидента на САЩ Доналд Тръмп, Украйна е трябвало да
Коментари Харесай

Тръмп на страната на Путин: Украйна трябваше да се откаже от НАТО и да отстъпи Крим

Според експрезидента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, Украйна е трябвало да отстъпи територия на Русия и да одобри настояването на Владимир Путин за отвод от влизане в НАТО, с цел да избегне нахлуването на съветските войски. Изявлението беше направено в изявление за подкаста, което по-късно беше представено от.

„ Можеха да се откажат от Крим Можеха да създадат нещо във връзка с НАТО. „ ОК, няма да се причисляваме към НАТО “ – и щяха да имат страна. Защото имам вяра, че Путин искаше да подписа договорка. “ – разяснява Тръмп.

„ Сега той взривява цялата страна. Имам поради, че ще завладее цялата страна. И е доста, доста тъжно да гледаме това, което се случи с Украйна. “ – добавя той.

Според него, даже след хилядите жертви и осакатени хора Украйна би трябвало да подписа договорка с Кремъл. Той твърди, че в началото Владимир Путин е желал договорка, само че в този момент „ би предпочел “ да завладее цяла Украйна.

В изявлението Тръмп поддържа изказванията на Путин, че Русия е била застрашена от нахлуване:
„ Той в никакъв случай не би… Той знаеше, че ще бъде нападнат – и той го разбра, и аз му го споделих. “

Експрезидентът на Съединени американски щати твърди също, че скупчването на 200-хилядни съветски войски по границите на Украйна преди нашествието е подхванато тъй като Путин е желал да договаря. По думите му, това е била „ отлична тактичност за договаряния “.

Newsweek припомня, че през февруари Тръмп дефинира като гениална тактиката на Путин във връзка с двете самопровъзгласили се сепаратистки републики (ДНР и ЛНР) – там той изпрати съветски войски под прикритието на „ мироопазващи интервенции “. Според него, това е било „ доста хитро “. На 25 февруари, след започването на съветската инвазия, експрезидентът още веднъж адмирира Путин в свое обществено изказване в курорта си Мар а Лаго във Флорида. По думите му, съветският президент е подходил „ доста мъдро “ и „ против наказания от $2 “ е завладял страна – „ голямо място, парче земя с доста хора, и в този момент просто шества там “.

В изявлението си за подкаста на Клей Травис и Брус Секстън някогашният американски президент декларира, че Съединени американски щати не е трябвало да намесват в отбрана на Украйна:

„ Знаете ли, някой ме попита: “Добре, какво бихте създали?” Казах, че не би трябвало да вършим нищо. Той (Путин – б.р.) не би го направил с мен. Не би го направил. “

Всъщност обстоятелствата демонстрират друго. Русия инспирира и поддържа апелите за обособяване на Калифорния от Съединени американски щати. Напомняме, през 2015 година и 2016 година в Москва се организираха международни конгреси на сепаратистките придвижвания.

Превод Faktor.bg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР