Според експерти от американския Институт за изследване на войната (ISW),

...
Според експерти от американския Институт за изследване на войната (ISW),
Коментари Харесай

ISW: Руските военни са отговорни за трагедията в Оленовка

Според специалисти от американския Институт за проучване на войната (ISW), съветските войски са виновни за гърмежа на 28 юли, в Оленовка, Донецка област, при който бяха убити 53-ма украински военнопленници, оповестява Униан с позоваване на отчет на ISW.

Експертите на института разоблачават лъжата на Москва, която упрекна Украйна, че сама е обстрелвала своите военнопленници.

" Спътниковите и други фотоси от това място демонстрират, че вследствие на офанзивата е потърпевша единствено една от постройките, стените й не са рухнали и в близост няма ями от снаряди, което е безапелационно доказателство, че става дума или за нападението е или високоточен удар или за заложен в самата постройка запалим заряд или гърмеж. “ – се споделя в отчета.

Тъй като съгласно оценки на американската страна, провалите не са нанесени от HIMARS, а при потребление на друго оръжие от украинската войска неизбежно би имало ями от снаряди, специалистите заключават, че за офанзивата против военнопленниците е виновна Русия, която е нарушила Женевските конвенции.

От ISW се базират и на оценката на американски чиновник, представен от Politico, който показва, че " съгласно доказателствата офанзивата не е осъществена от Киев ".

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР