Според екип от учени от Националния институт по генетика и

...
Според екип от учени от Националния институт по генетика и
Коментари Харесай

Японски учени: Вариант Делта на коронавируса може да се самоунищожава

Според екип от учени от Националния институт по генетика и университета в Ниигата, разновидността Делта на ковид, циркулиращ в Япония, е натрупал прекалено много разновидности в един от неструктурните си протеини, което го е направило некадърен да се " поправи " с течение на времето и по този метод го е довел до " самоизтребление ".

" Вариантът Делта ковид в Япония се предава с висока скорост и Но с натрупването на разновидности в него считаме, че той е станал повреден и не е в положение да създава свои лични копия. Предвид обстоятелството, че броят на новите случаи не се усилва, считаме, че в някакъв миг посредством тези разновидности той се е насочила непосредствено към естествено самоизтребление ", сподели пред " The Japan Times " професор Ицуро Иноуе, началник на екипа от учени.
Прогноза: Спад на новозаразените след седмица-две. Съдът още може да спре зеления документ
Положението е съществено, само че към момента под надзор. Много са натоварени лечебните заведения, лекарите. Но числата сочат, че има леко понижаване в реп...

Според изследването огромна част от разновидностите в варианта Делта в Япония са настъпили в сектора A394V на неструктурния протеин nsp14, който дава отговор за способността на вируса да " поправя " съществуващи неточности и дефекти.

" Ако вирусът беше " жив и здрав ", несъмнено щеше да има нарастване на новите случаи, защото не могат да предотвратят заразяването в някои случаи даже след цялостна имунизация ", добави ученият.

Друг японски академик, Такеши Урано, професор в Медицинския факултет на университета в Шимане, помолен от изданието да разяснява откритието на екипа на Иноуе, съобщи, че протеинът nsp14 има " извънредно значима функционалност за отбрана на нуклеиновите киселини на вируса от разрушение ".

" Проучванията демонстрират, че вирус с развален протеин nsp14 доста губи способността си да се възпроизвежда, тъй че това може да е един от факторите за трагичния спад на новите инфекции ", сподели специалистът и добави, че " реагент, който може да " укроти " този протеин, може да бъде евентуално лекарство ".
Pfizer подаде заявление за имунизиране на деца над 5 години в Япония
Американско-германският консорциум Pfizer/BioNTech подаде заявление в министерството на опазването на здравето на Япония за приемане на раз...

Според професор Иноуе сходен фрапантен спад на новите инфекции може да се следи и в други страни, само че сега в никоя друга страна по света в сектора A394V на протеина nsp14, колкото в Япония.

В същото време експертът предизвести, че " самоликвидирането " на Делта разновидността на ковид в Япония може да докара до навлизането на други дейни варианти в страната.

" Другите варианти проникнаха лека-полека, само че вариантът Делта ги задържа. А когато няма какво да отбрани границата, се основава опция за възникване на нови варианти, защото имунизацията сама по себе си не е решение ", прибавя Иноуе.

Към неделя, 21 ноември, в Япония са регистрирани 1 726 830 случая на заразяване с ковид. Междувременно през последните 24 часа бяха доказани нови 143 случая. Днес не са регистрирани смъртни случаи, породени от ковид. В страната са имунизирани изцяло 75,7% от популацията.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР