Според една от популярните конспиративни теории, правителствата държат под контрол

...
Според една от популярните конспиративни теории, правителствата държат под контрол
Коментари Харесай

Учени търсят доказателства за кемтрейлс

Според една от известните тайни теории, държавните управления държат под надзор международното население посредством целеустремено отравяне на въздуха с отработените газове на самолетите. Сега съществени учени изследват въпроса.

Всяко държавно управление желае да управлява популацията на страната си, да ръководи времето и съществуването на храна. Затова службите пръскат химикали във въздуха дружно с отработените газове на самолетите. В това имат вяра последователите на теорията за кемтрейлс (от англ. Chemtrails, следи от химикали). Кемтрейлс биват наричани дирите от конденз, които самолетите оставят след себе си в небето. Екип учени в този момент изследват научно, дали в тази доктрина има нещо правилно.

Кристин Шиърър от Университета Калифорния в Ървин е предоставила на 77 учени – откриватели на атмосферата – данни, считани от последователите на теорията за доказателства. 49 специалисти трябвало да оценят външния тип на следите от конденз на фотография, 28 се занимавали с химичен разбор на състава на въздуха.

Един от признаците, които последователите на кемтрейлс теорията считат за доказателство, е че следите се задържат прекомерно дълго във въздуха. Според тях дирите би трябвало да изчезват доста по-бързо в небето, в случай че в действителност съдържат единствено отработени газове от моторите на самолетите. Вярващите прибавят като мотив за систематичното тровене на популацията и данни за увеличени равнища на стронций, барий и алуминий в снега и водни проби.

По-дълго ли остават следите през днешния ден спрямо началото на летенето?

Изследването е ориентирано към тези хора, които към момента не са решили дали да имат вяра в теорията за кемтрейлс,

пишат учените в профилираното издание „ Environmental Research Letters„. Само един от 77-те специалисти по техни данни в миналото е попадал на удостоверение за кемтрейлс.

Сред 49-те специалисти по следи от конденз 18 души (37%) удостоверяват, че дирите в наше време остават по-дълго в небето спрямо началото на самолетната епоха. Те обосновават това обаче с обстоятелството, че актуалните самолети летят доста по-високо и разполагат с по-модерни и по-големи мотори. Те надлежно отделят повече водни пари в атмосферата. 23 от специалистите (47%) въобще не се съгласяват с главното доказателство на последователите на теорията за кемтрейлс, а останалите 8 души не са дали отговор.

При разбора на 4 фотоси на следи в небето (които могат да се видят тук), считани за доказателство за кемтрейлс теорията, учените не са разкрили никакви индикации, които биха удостоверили кемтрейлс.

Как пораждат конденз дирите с друга дебелина?

Например първата фотография демонстрира три конденз линии, едната дебела и дълга, другите две по-тънки и по-къси. Според теоретиците на кемтрейлс разликите идват от това, че самолетите пръскат химикали друго дълго и с друг интензитет. Запитаните учени дават друго пояснение.

Според него (обяснението на учените), по-дебелата диря може да поражда в райони с по-висока мокрота на въздуха. Други пък споделят, че следите на фотографията са такива, тъй като самолетът лети на по-голяма височина. Според учените, следите от конденз зависят и от типа и модела на самолетите, защото те разполагат с разнообразни мотори – с друга успеваемост и така нататък

Необичайните стойности на барий в атмосферата

Потърсените експерти по химия на атмосферата също не са попадали на данни, които да удостоверяват кемтрейлс теорията. Само един академик е докладвал, че един път в далечен регион е намирал извънредно високи стойности на барий във въздуха. Доказателство, че това се дължи навръх кемтрейлс обаче няма.

Учените показват подозрения в метода на деяние на кемтрейлс – теоретиците. В една от онлайн инструкциите за това по какъв начин най-добре се взимат проби от водата и снега, с цел да се потвърдят високите стойности на химикали да вземем за пример се споделя: постоянно да се взима и седимент, т.е. наслойка, отлагания в почвата, на дъното и така нататък

Седиментите са естествено богати на редки метали. Техният химичен състав не е доказателство за наличието на водата от горната страна,

разяснява един от учените.

Сравняване на наличието на въздуха с граничните стойности при водата

И още едно наблюдаване води до подозрения в хипотетичните доказателства за кемтрейлс. Изследователите са показали на специалистите по химия на атмосферата разбор на въздушна проба, взета през май 2008 във Финикс, Аризона (може да се види тук). В нея е измерено наличието на барий, мед и манган. Оценката на кемтрейлс теоретиците споделя, че стойностите на всички вещества надвишават с доста естествените граници.
Един от специалистите оборва с две фрази горното:

Стойностите са същите като от напълно естествен земен и необитаем прахуляк. Дадените гранични стойности не са съответстващи и наподобяват изведени от гранични стойности на питейна вода,

написа той. Действително в разбора са дадени гранични стойности за питейна вода като референтни стойности. Те са допустимо най-силните, които може да има, защото питейната вода не трябва да съдържа никакви странични субстанции.

„ Промените в самолетната техника са довели до там, че конденз линиите се задържат по-дълго в небето, а индустриалното развиване е повода за съществуването на частици в някои райони “, пишат учените. Целият фокус върху огромна загадка химична стратегия отклонява вниманието от същинските проблеми, които би трябвало да намерят решение.

Изследването има обаче и слаба страна. Всички запитани учени са знаели защо става дума, което единствено по себе си дава опция за даване на мечтани, комфортни отговори.

Автор: Юлия Мерлот

Инфо: SPIEGEL ONLINE

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР