Според древногръцкият философ Хераклит не можеш да влезеш два пъти

...
Според древногръцкият философ Хераклит не можеш да влезеш два пъти
Коментари Харесай

Задочен спор на МВР с Хераклит

Според древногръцкият мъдрец Хераклит не можеш да влезеш два пъти в една и съща река. Както е известно, тъкмо неговата доктрина за естеството на света, съгласно която всичко в света и светът като цяло е в положение на непрекъснато придвижване, е залегнала в актуалната диалектика.

Вътрешното министерство обаче ни дава мотив да се усъмним във философските прозрения на Хераклит. То е в положение да потвърди, че може да влезе в една и съща река не два пъти, а колкото пъти си изиска.

Ясен знак за това е случилото се със фамилията от блок № 4 в столичния квартал "Левски - Г ", което претърпя кошмарна офанзива от страна на спецчастта по задържане в ГДБОП, оказала се след това неточност. Семейството осъмна с разрушена входна врата, откакто съответно е било респектирано както с юмруци, по този начин и електрошокирано. Все реквизити от арсенала на спецченгетата, които в естествения свят от десетилетия към този момент не минават с едното "Уупс, неточност! "

Бедата е, че за Министерство на вътрешните работи диалектиката като че ли не съществува. И колкото Хераклит да твърди, че всичко тече, всичко се трансформира, силовото министерство не отстъпва от одобрената си процедура първо да бие, след това да пита. А казусът в "Левски Г " не е единственият образец. През ноември 2018 година сходен стрес претърпяха почтени бургазлии, в чиито жилища спецполицаите също влязоха дружно с касите на вратите. И отново беше неточност.

Тогава, в последния ноемврийски брой на "Параграф 22 ", седмичното издание на в. "БАНКЕРЪ " за правда и власт, публикувахме коментарчето "Кошмар ", което ще повторим поради непреходното му значение:

"Тъкмо виждах по какъв начин Ева Грийн тича към мен, разперила ръце като криле, и с пламък в очите, обещаващ разтърсващи знания под надвисналите клони на райската ябълка.

Бях подготвен, когато чух мощен тропот и тътен на тичащи крайници. Ай да му се не види, по кое време съумя Господи, та ме прочете като книга, и прати архангелите да ме санкционират за идното грехопадение?!

Не е Господ, жена ми ще да е, рекох и скочих от съня си, подготвен за пояснение. Жена ми към този момент беше седнала в съпружеското легло и с ококорени от смут очи гледаше към вратата.

А там вместо Ева Грийн, с ориентирани към нас цеви на късите си автомати - в позиция "за пукотевица ", клечаха три барети. Ръцете на тила - изкрещяха те и застрашително прищракаха с оръжието.

Вдигнахме ръце и застинахме.

Апартамент 160, вход В, блок 15-16, Зона Б-19 ли е вашият адрес, запита единият от баретите, полагайки таран върху откъртената от пантите врата под краката си. Апартамент 160, вход В, блок 11-12, Зона Б-19, машинално отговорих аз.

Търсим Жоро Вещицата, скръцна със заби вторият. Аз съм Пешо, магьосница тука няма - рекох и понечих да посоча жена ми.

Стой, не мърдай, креснаха отново те и насочиха автоматите.

Ще те запитвам за последно: апартамент 160, вход В, блок 15-16, Зона Б-19 ли е адресът, рече третият.

Всичко е по този начин, единствено блокът е 11-12, окопитих се аз. 15-16 е през един блок от нашия, допълних.

Писна ми, сподели първият, махна с ръка и тримата изчезнаха в тъмнината като нинджи.

Абе не им е леко на момчета, помислих си. Как да се оправят, като Зона-Б-19 е до Зона Б-5, а Зона Б-18 е в различен квартал?! Ако ще американски тюлени да са, отново ще се объркат при тая номерация.

Станах, облякох се и отидох да диря дърводелец за вратата. Не го открих, тъй като към този момент имал три адреса. Някакви барети провели акция... "

Продължавате ли да вярвате, че Хераклит е прав?

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР