Според доклад на американската Администрация по океани и атмосфера, Съединените

...
Според доклад на американската Администрация по океани и атмосфера, Съединените
Коментари Харесай

Природните катастрофи в САЩ през 2017 г. са нанесли щети за 306 млрд. долара

Според отчет на американската Администрация по океани и атмосфера, Съединените Щати са похарчили рекордно висока сума предходната година за справяне с естествени бедствия. Документът показва, че през 2017-а страната се е сблъскала с три от най-скъпо коствалите урагани в историята си.

Само ураганът " Харви ", който способства за всеобщи наводнения в Тексас е коствал на Съединени американски щати 125 милиарда $. По-скъп от него досега е само ураганът " Катрина " от 2005.

Ураганът " Мария ", който опустоши остров Пуерто Рико, коства на страната 90 милиарда $, а " Ирма ", който опустоши Карибите и щата Флорида, е нанесъл вреди за 50 милиарда $. „ Мария “ и „ Ирма “ са на трето и пето място измежду най-скъпоструващите естествени произшествия в Съединените щати.

Властите оповестяват, че през 2017-а в Америка е имало 16 естествени бедствия, които са коствали над един милиард $ като общата сума в края на годината за всички стихии е 306 милиарда $. Освен от урагани страната бе сполетяна и от големи горски пожари с вреди надминаващи три пъти сложени в предишното върхове.

От администрацията по океани и атмосфера показват, че по-голямата цена е допустимо да е композиция от множеството наводнения, ненадейно появяващите се стихии и топлинни талази разследване на климатичните промени, както и от несвързани с климата фактори като създаване на здания на несъмнено място и повишаване цените на имуществото.

Също от организацията прецизират, представени от АП, че 2017-а е на трето място в класацията за най-топли години в континенталната част на Съединени американски щати със 12.6 градуса температура по-висока от междинната стойност за 20-и век. По-топли са били само 2012-а и 2016-а.

През 2017-а пет щата са претърпели най-топлата си година от както в страната се пази информацията за времето от 1895-а година – Аризона, Джорджия, Ню Мексико, Северна Каролина и Южна Каролина.

Поне 20 следващи години Съединените Щати означават температури по-високи от естественото както сходни трендове за стопляне се виждат и в останалата част на света. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР