Според данни от най-новите анкети“Нова демокрация безспорно ще е победителБившият

...
Според данни от най-новите анкети“Нова демокрация безспорно ще е победителБившият
Коментари Харесай

Мицотакис може да не спечели мнозинство

Според данни от най-новите анкети
“Нова народна власт ” несъмнено ще е победител

Бившият гръцки министър председател Кириакос Мицотакис и неговата дясна “Нова народна власт ” може да не съумеят да завоюват безусловно болшинство за независимо ръководство на идните на 25 юни предварителни парламентарни избори в Гърция. Това демонстрират данните от най-новите социологически изследвания, съобщи БНР.

Управлявалата до неотдавна “Нова народна власт ” победи на вота на 21 май с съвсем 42% от гласовете, само че не є доближиха петима депутати за независимо държавно управление. Мицотакис върна мандата за сформиране на кабинет и провокира предварителни избори с вярата на тях да получи нужното безусловно болшинство.

Анкетите обаче демонстрират, че в новия парламент се чака вместо пет да влязат седем политически партии. Това може да остави “Нова народна власт ” още веднъж с под 151 депутати в 300-местния парламент.

Иначе изследванията са безапелационни, че партията на Мицотакис ще е победител и то отново с огромна преднина пред опозиционните сили. За болшинство на “Нова народна власт ” ще са є нужни над 43% поддръжка измежду гласоподавателите.

В почналата към този момент предизборна акция се подчертава върху икономическата стратегия на партиите. Общото сред всички партийни обединения е предлагането за увеличение на заплатите и понижаване на налозите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР