Според данни на трите основни организации на туроператорите в периода

...
Според данни на трите основни организации на туроператорите в периода
Коментари Харесай

300 000 българи са планирали пътувания в чужбина от 13 март до 1 юни

" Според данни на трите съществени организации на туроператорите в интервала от 13 март до 1 юни резервации – ранни или цялостни, са създали към 300 000 българи, които са възнамерявали да пътуват в чужбина ". Това заяви пред NOVA министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите ѝ най-засегнати от обстановката с разпространяването на ковид са тези туроператори, които оферират екскурзии в чужбина.

Министър Ангелкова предложи на българите, които са резервирали екскурзии в този интервал да се възползват от опциите за различно пътешестване или ваучери.

По данни на Министерството на туризма директно заетите в региона на туризма през 2019 година са били 167 000 през четвъртото тримесечие и 202 000 – през летния сезон.

Ангелкова изясни, че е направена анкета от туристическите организации. Половината от интервюираните са пуснали чиновниците си в неплатен или заплатен отпуск. „ Другите споделят, че в случай че рецесията продължи по-дълго ще освобождават чиновници. Едва към 10% са запазили огромна част от работещите “, изясни министърът на туризма.

Тя още веднъж изрази вяра, че България ще има късен летен сезон. „ Очертаваше се 2020 година да бъде една от най-успешните и да преминем границата от 10 млн. задгранични туристи “, сподели Ангелкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР