Според данни на АБТТА Велико Търново бележи най-висок туристически ръст

...
Според данни на АБТТА Велико Търново бележи най-висок туристически ръст
Коментари Харесай

Велико Търново бележи най-висок туристически ръст в България през активния сезон

Според данни на АБТТА Велико Търново бележи най-голям туристически растеж в България през дейния сезон, оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

Увеличението на посетителите във Велико Търново е с повече от 31 %, излиза наяве от проучване направено от Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници /АБТТА/. Данните, обгръщат интервала от април до август, те са били показани по време на Петата работна среща сред бизнеса и локалната власт, проведена в Ловеч с присъединяване на близо 20 общини и компании. Старопрестолният град е показан от Общинската туристическа организация "Царевград Търнов ". От общинската организация "Царевград Търнов " показват, че ползата към музейните обекти в града е повишен с над 12 % по отношение на същия интервал на предходната година.

Изследването на АББТА обгръща както туристите, влезнали в музейните обекти, по този начин и останалите посетители на Велико Търново. Новите туристически атракции, положителната грижа за паметниците на културата, богатият календар с разнообразие от фестивали, концерти, изложения и пленери са главните фактори за цялостния растеж, за увеличението на престоя на гостите на Велико Търново и за превръщането на града в целогодишна туристическа дестинация, прецизираха от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР