Според британците Русия вероятно се стреми да отмени част от

...
Според британците Русия вероятно се стреми да отмени част от
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Заповедта руските войски да настъпят в много направления удря на камък

Според британците Русия евентуално се стреми да анулира част от постигнатото от украинските сили по време на контранастъплението през септември-ноември 2022 година Британското министерство на защитата счита, че непосредствената цел на съветските сили евентуално ще бъде да се придвижат на запад до река Сталиън.

Британското министерство на защитата също оповестява, че ЧВК " Вагнер " е постигнала местен триумф в региона на Бахмут в Донецка област, по-специално в село Красная гора. Но, споделят английските военни, Украйна продължава да държи защитата в региона.

Освен това, прибавя министерството, съветските сили са се пробвали да настъпят в региона на Кременная-Сватово в Луганска област, само че не са постигнали пробив.

 

В началото на пълномащабното навлизане в Украйна през февруари 2022 година съветските войски настъпваха в девет направления по едно и също време, заради което имаше компликации с логистиката и още напролет Русия се отдръпна от региона на Киев.

 

Според оценки на разследващите служби на западните страни и Украйна, представени от The Washington Post на 13 февруари, Русия сега има към 300 000 души, съсредоточени в Украйна, което е два пъти повече, в сравнение с при започване на нашествието. Западните страни чакат, че Русия ще въвлече във войната още няколкостотин хиляди души.

 

Превод Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР